Dr. Javier Villacieros Álvarez

Institucions

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Investigador/a predoctoral

Sóc neuròleg i actualment realitzo la meva tesi doctoral en investigació bàsica sobre la malaltia associada a anti-MOG (MOGAD).

Currículum

Vaig realitzar el meu període formatiu de Neurologia a l'Hospital Universitari de la Princesa (Madrid). Posteriorment vaig treballar com a Facultatiu Especialista a l'Àrea de Neurologia a l'Hospital Universitari Rei Juan Carlos des del setembre del 2019 fins al gener del 2022, amb activitat assistencial enfocada sobretot en neuroimmunologia. Actualment
treball com a investigador predoctoral a Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) pertanyent a l'Hospital Vall d'Hebron després d'aconseguir una beca PFIS de l'Institut de Salut Carlos III. El projecte de recerca tracta sobre malaltia associada a anticossos anti-MOG (MOGAD), centrant-se en estudi de biomarcadors a MOGAD mitjançant ús de diferents tècniques de laboratori (cell-based assay, immunocitoquímica, citometria de flux, SIMOA, etc), així com l'anàlisi de diferents característiques clíniques i radiològiques, i evolució i pronòstic dels pacients amb un primer esdeveniment desmielinitzant suggeridor d'esclerosi múltiple en funció de la presència o no d'anticossos anti-MOG. Vaig fer una estada al National Hospital for Neurology and Neurosurgery, Queen Square, Londres, adquirint aprenentatge sobre diferents tècniques de laboratori (ELISA, Cell based assays, immunoblot, immunohistoquímiques, immunoprecipitació, etc), i col·laborant activament en els experiments de diferents grups. Fins ara formo part de 8 publicacions d'articles científics, sent en 5 primer o segon autor. A més, he realitzat més de 10 presentacions en congressos com a primer autor.
Javier Villacieros Álvarez

Institucions

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Investigador/a predoctoral

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a predoctoral

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.