Dr. Jordi Bové Badell

Institucions

Sóc investigador principal del Grup de Malalties Neurodegeneratives del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i les meves línies de recerca se centren en l’estudi dels mecanismes de mort neuronal en la malaltia de Parkinson i en el desenvolupament d’estratègies preventives i terapèutiques per a aquesta malaltia i malalties afins.

Currículum

Em vaig llicenciar en Farmàcia per la Universitat de Barcelona l'any 1998. L'any 2003 em vaig doctorar en Farmàcia (Neurobiologia) amb distinció cum laude per la mateixa universitat al Laboratori de Neurologia Experimental, Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS (Dr. C. Marín / Prof. E. Tolosa). La meva tesi doctoral va donar llum sobre el mecanisme de les fluctuacions motores induïdes per la levodopa en la malaltia de Parkinson. Més tard em vaig incorporar al laboratori del Dr. Serge Przedborski de la Universitat de Columbia (Nova York, EUA) com a investigador postdoctoral (2003-2005), treballant en el modelatge animal i el paper de l'alfa-sinucleïna en la malaltia de Parkinson. L'any 2006 vaig cofundar el Grup de Recerca de Malalties Neurodegeneratives de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron (VHIR) al Campus Hospitalari de la Vall d'Hebron (Barcelona) amb el seu líder, el Dr. Miquel Vila. L'any 2011 vaig obtenir una plaça com a Investigador Miguel Servet (Institut de Salut Carlos III, Espanya) com a Investigador del Sistema Nacional de Salut, i des de llavors sóc un dels investigadors principals del grup. La investigació que dirigeixo té com a objectiu dilucidar el mecanisme de la mort neuronal i determinar noves dianes terapèutiques per desenvolupar estratègies neuroprotectores per a la malaltia de Parkinson i altres malalties neurodegeneratives. També estic interessat en establir biomarcadors presimptomàtics de la malaltia de Parkinson. Actualment estic centrat en el paper del sistema immunitari adaptatiu en la malaltia de Parkinson. El nostre últim estudi publicat suggereix que un atac citotòxic induït per limfòcits T CD8 inicia la malaltia.
Jordi Bové Badell

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties neurodegeneratives

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.