Dr. Juan José González López

Institucions

Serveis transversals

Microbiologia

Biòleg

Sóc microbiòleg clínic i treballo com a facultatiu adjunt del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. A més sóc professor associat del Departament de Genètica i Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i cap del Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

Currículum

La meva tasca professional es vertebra en tres línies fonamentals que són l'assistència, la docència i la recerca.

Pel que fa a l’assistència, treballo com a microbiòleg clínic al Servei de Microbiologia des de l'any 2010 on actualment soc adjunt de les àrees d'identificació bacteriana i antibiogrames.

Quant al vessant de docència, soc professor de l’assignatura de Microbiologia al Grau de Medicina i al Grau de Microbiologia al Campus Vall d’Hebron de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, participo com a docent en diferents màsters relacionats amb l’àmbit de la microbiologia i les malalties infeccioses, impartint classes a diverses assignatures de grau i de postgrau.

Pel que fa a la tasca investigadora, soc el cap del Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca. La meva trajectòria investigadora s’ha centrat principalment en l’estudi dels mecanismes d’acció i de resistència als antimicrobians, en la caracterització molecular de poblacions bacterianes multiresistents i en l'estudi dels mecanismes de patogenicitat bacteriana.

Els darrers anys he començat a treballar en noves línies de recerca entre les quals es troba la recerca de noves estratègies terapèutiques davant dels bacteris multiresistents, l’estudi de les poblacions i evolució de Bordetella pertussis i Neisseria meningitidis i en l’estudi dels mecanismes moleculars implicats en la sèpsia, així com en el desenvolupament i validació de noves eines diagnòstiques de les malalties infeccioses.

Grups de recerca

Juan José González López

Institucions

Serveis transversals

Microbiologia

Biòleg

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Microbiologia

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.