Dra. Lara Grau López

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Sòc Metge, facultatiu especialista en Psiquiatria a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des del 2008 i Coordinadora de la Secció d’Addiccions del Servei de Psiquiatria des del 2018. Doctora Excel·lent Cum Laude en Psiquiatria i Psicologia Clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona i Perit Psiquiatra amb el Màster en Psiquiatria Legal per la Universitat Complutense de Madrid. Professora Associada de la Facultat de Medicina de la UAB i de la Universitat Internacional de Catalunya.

Currículum

Soc Metge per la Universitat de Barcelona, especialista en Psiquiatria, Doctora Excel·lent Cum Laude en Psiquiatria i Psicologia Clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Psiquiatria Legal per la Universitat Complutense de Madrid.
Soc Membre estatutària del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) de Barcelona on desenvolupo activitat assistencial, docent i investigadora des de 2008.
A nivell assistencial treballo com a psiquiatre adjunt en l'àmbit de les addiccions i soc la Coordinadora de la Secció d’Addiccions i Patologia Dual del Servei de Psiquiatria de l´Hospital Vall d’Hebron des del 2018. A nivell assistencial també treballo com a Psiquiatra en la Clínica Galatea des del 2018 on tractem persones de l'àmbit sanitari que tenen problemes de salut mental i addiccions.
A nivell docent soc Professora Associada de la Facultat de Medicina de la UAB des del 2018, donant classes de Psiquiatria als alumnes de 5º i 6º de Medicina i també imparteixo classes en l'assignatura de Delinqüència i Psicopatologia del Grau de Criminologia de la Facultat de Dret de la UAB.
També soc Professora Associada de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) des del 2016 impartint classes al Máster Universitari en “Psicopatologia Legal, Forense i Criminològica” des del 2015, coordinant l’assignatura de “Psicopatología Forense en el Ambito Socio-Laboral y Administrativo” des del 2016.
A nivell d´'investigació m'he centrat en l'estudi de les bases biològiques dels trastorns mentals, destacant els trastorns per ús de substàncies i la patologia dual amb una perspectiva al llarg de la vida. He publicat un total de 94 articles científics amb un factor d'impacte total de 143,273 i un índex h de 17. També he dirigit 5 tesis doctoral ja finalitzades i actualment estic dirigint 3 tesis doctoral.
He participat com a investigadora col·laboradora en 15 projectes de finançament competitiu d'organismes públics o privats d'àmbit nacional i internacional, així com en més de 20 Projectes interns de recerca com a membre del Grup de Recerca de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), reconegut com a Grup de Recerca d'Excel·lència per la Generalitat de Catalunya. També soc membre de l'Equip Investigador del Grup Clínic Vinculat G27 del CIBERSAM. També pertanyo a la Xarxa 2014 SGR 1357 i Xarxa 2017 SGR 1461 finançats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitari i de Recerca (AGAUR) amb el títol “Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions”, Grup de Recerca Consolidat –GRC-.
Lara Grau López

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Psiquiatria, salut mental i addiccions

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.