Dra. Laura Mañalich Barrachina

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Endoscòpica Ginecològica

Metge/ssa

Sóc facultativa especialista de la Unitat de Patologia Ginecològica Benigna i Endoscòpia Ginecològica. La cirurgia mínimament invasiva, com a abordatge per al tractament quirúrgic de múltiples trastorns ginecològics benignes, forma part de la meva activitat professional. Actualment, coordino la Unitat d’Endometriosi i el seu Comitè Multidisciplinari, amb l'objectiu d’oferir el maneig terapèutic més òptim a les nostres pacients.

Currículum

Des del 2006 treballo a la Unitat de Patologia Ginecològica Benigna i Endoscòpia Ginecològica; i coordino la Unitat d’Endometriosi i el seu Comitè Multidisciplinari des de l’any 2021. L’abordatge mínimament invasiu per al tractament quirúrgic de múltiples patologies ginecològiques benignes, i, en especial, de l’endometriosi, esdevé la meva tasca assistencial principal.
Vaig llicenciar-me en Medicina l’any 2000 per la Universitat de Barcelona; cursant, posteriorment, l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (2001-2005).
Vaig cursar el Màster d’Endoscòpia Ginecològica de la Universitat Autònoma de Barcelona (2007-2008). I, des de l’any 2009, formo part de l’equip docent.
Vaig completar la meva formació teòrica i pràctica en cirurgia robòtica, entre els anys 2018 i 2021, rebent l’acreditació certificada per Intuitive Surgical i da Vinci System Trainig (CMCiB, Centro de Medicina Comparativa y Bioimagen, Barcelona) al Juny del 2021; i, per la SERGS (Society of European Robotic Gynaecological Surgery) al juny del 2022.
Des de l’any 2021, sóc membre de l’equip docent del “Curs en Cirurgia Mínimament Invasiva per a residents”.
He presentat el resultat de diferents estudis realitzats a la nostra unitat, com a comunicacions en congressos d’àmbit nacional i internacional; i, com a articles en revistes internacionals.
Estic implicada en diversos projectes d’investigació, conjuntament amb la Unitat de Recerca Biomèdica en Ginecologia de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron, focalitzats, especialment, en el diagnòstic de l’endometriosi.
Laura Mañalich Barrachina

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Endoscòpica Ginecològica

Metge/ssa

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a sènior

Recerca biomèdica en ginecologia

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.