Sra. Laura Vidal Fornells

Institucions

Soc Graduada en Genètica des de l’any 2018 i amb un màster en Investigació Biomèdica Translacional des de l’any 2019 per la Universitat Autònoma de Barcelona. Vaig començar en el món de la investigació amb el grup de Bioenginyeria, Teràpia Cel·lular i Cirurgia en Malformacions Congènites de l’Institut d’Investigació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (VHIR) el 2017 amb unes pràctiques. Actualment, segueixo treballant com a investigadora en aquest grup i participant en diferents projectes tant en l'àmbit nacional com internacional. Paral·lelament, estic desenvolupant la meva tesi doctoral enfocada a l’estudi de patologies musculoesquelètiques a través del seu estudi en models animals que imiten la patologia humana i possibles tractaments basats en medicina regenerativa per la regeneració tissular i la recuperació funcional.

Currículum

Graduada en Genètica des de l’any 2018 i amb un màster en Investigació Biomèdica Translacional des de l’any 2019 per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, soc estudiant de doctorat en el programa de Biomedicina, en la línia de recerca en Enginyeria Biomèdica, de la Universitat de Barcelona i estic desenvolupant la meva tesi doctoral en el grup de Bioenginyeria, Teràpia Cel·lular i Cirurgia en Malformacions Congènites de l’Institut de Recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (VHIR).

He estat treballant com a investigadora en Biomedicina els darrers 4 anys. He participat en diferents projectes, tant nacionals (FIS, MISIONES) com internacionals (H2020), col·laborant amb diferents centres de recerca, hospitals i universitats. També he publicat alguns articles en revistes internacionals.

Tinc experiència en el camp de la Medicina Regenerativa i en l’ús de diferents mètodes analítics i d’assaig. He treballat molt amb cultius cel·lulars i també amb models d’animal petit que reprodueixen les patologies humanes. També tinc experiència amb l’ús de tècniques de laboratori utilitzades en Bioquímica i Biologia Molecular i per estudis tant in vitro com in vivo. Els últims mesos m’he centrat sobretot en l’estudi dels mecanismes de lesió i reparació de les lesions musculars i tendinoses amb el propòsit de desenvolupar nous enfocaments terapèutics farmacològics i basats en cèl·lules mare que puguin ser aplicats a la reparació del múscul esquelètic i dels tendons.
Laura Vidal Fornells

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a predoctoral

Bioenginyeria, teràpia cel·lular i cirurgia en malformacions congènites

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.