Dr. Manuel Comabella

Institucions

Sóc Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Des de 2004 sóc el Director del laboratori de Neuroimmunologia Clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), cap de laboratori del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i des de 2013 coordinador del àrea de Neurociències i membre del Comitè Científic Intern del VHIR.

Currículum

Entre 1996-1998 vaig realitzar una estada de recerca en Neuroimmunologia al Center for Neurologic Diseases del Brigham and Women’s Hospital de Boston. El 2010 vaig rebre el premi a les Ajudes Merck Serono a l’àrea de recerca de l’esclerosi múltiple, el 2011 el premi Biogen Idec de la Sociedad Española de Neurología (SEN) al millor treball publicat en malalties desmielinitzants, el 2013 premi Novartis de la SEN al millor treball publicat i a la millor comunicació oral sobre malalties desmielinitzants, el 2014 premi Malalties Neurològiques de la SEN en modalitat científica i el 2016 premi Ajudes Merck Serono a l’àrea de recerca en esclerosi múltiple.

El meu focus fonamental de recerca és la identificació de biomarcadors moleculars relacionats amb diferents aspectes de l’esclerosi múltiple, i el desenvolupament de nous tractaments que puguin tenir aplicació en la pràctica clínica del pacient.

Sóc col·laborador de l'àrea de biomedicina de la Divisió de Coordinació, Avaluació i Seguiment Científic tècnic de l'Agència Estatal d'Investigació, Ministerio de Ciencia, Innovación, y Universidades, membre de l’Editorial Board de les revistes Multiple Sclerosis Journal i Journal of Neuroimmunology, membre del Board de la ESNI (European School of Neuroimmunology), i membre del Grup Estratègic del IMSGC (International Multiple Sclerosis Genetics Consortium). A més a més sóc coordinador de la BioMSeu (European Consortium for CSF Biomarker Research). Coautor de 247 articles indexats en MedLine (Scopus: 8170 citacions rebudes, amb índex h de 42).
Manuel Comabella

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.