Dr. Manuel Comabella López

Institucions

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Responsable Laboratori

El Dr. Manuel Comabella és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Neurologia pel Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 2004 és el Cap del laboratori de Neuroimmunologia Clínica de la Fundació Institut de Recerca de l’HUVH. Des de june de 2008 forma part de l’equip del Servei de Neurologia / Neuroinmunologia de l’HUVH de Barcelona - Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) on actualment és adjunt.

Currículum

Entre 1996-1999, el Dr. Manuel Comabella va realitzar una estada de recerca en Neuroimmunologia al Center for Neurologic Diseases del Brigham and Women Hospital, a Boston. Al 2010 va rebre el Premi dels Ajuts de Merck Serono d’Investigació en l’àrea d’Investigació Clínica en esclerosi múltiple. Al 2011 va rebre el Premi Biogen Idec de la Sociedad Española de Neurología (SEN) al millor treball publicat sobre malalties desmielinitzants. Al 2013 va rebre el Premi Novartis de la SEN a la millor comunicació oral i al millor treball publicat sobre malalties desmielinitzants. Al 2014 va rebre el Premi de la SEN de Enfermedades Neurológicas, modalitat científica. Al 2016 va rebre el Premi dels Ajuts de Merck Serono d’Investigació en l’àrea d’Investigació Clínica en esclerosi múltiple. Entre 2018-2020, el Dr. Manuel Comabella va ser col·laborador de l'àrea de biomedicina de la Divisió de Coordinació, Avaluació i Seguiment Científic tècnic de l'Agència Estatal d'Investigació, Ministerio de Ciencia, Innovación, y Universidades.

És membre de l’Editorial Board de les revistes Multiple Sclerosis Journal i Journal of Neuroimmunology, membre del Board de la ESNI (European School of Neuroimmunology), i membre del Grup Estratègic del IMSGC (International Multiple Sclerosis Genetics Consortium). És coautor de 297 articles indexats en MedLine (Scopus: 12916 citacions rebudes, amb índex h de 54). El seu focus fonamental de recerca és la identificació de biomarcadors moleculars relacionats amb diferents aspectes de l’esclerosi múltiple, i el desenvolupament de nous tractaments que puguin tenir aplicació en la pràctica clínica del pacient.
Manuel Comabella López

Institucions

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Responsable Laboratori

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Neuroimmunologia clínica

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.