Sr. Marc Moltó Abad

Institucions

Soc biòleg amb experiència tant en la investigació clínica com preclínica de les malalties de dipòsit lisosòmic. La meva motivació en la investigació d’aquest tipus de patologies, ve donada per la seva baixa incidència en la població, la seva complexitat, el limitat coneixement que hi ha encara sobre la seva fisiopatologia i les limitacions que existeixen en el seu tractament. Tinc gran interès en estudiar l’aplicació de la nanotecnologia per tal de millorar el tractament d’aquestes malalties i la qualitat de vida dels pacients que les pateixen.

Currículum

Presento una àmplia experiència treballant amb models cel·lulars, animals i en la monitorització d'assajos clínics. Pel que fa a la investigació bàsica, he participat en projectes de recerca relacionats amb el camp del càncer i la disfunció telomèrica i altres relacionats amb l'aplicació de nanopartícules per millorar el tractament d'una malaltia metabòlica minoritària de depòsit lisosòmic anomenada malaltia de Fabry.

L'any 2013 em vaig llicenciar en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'any 2015 vaig completar un màster oficial en Citogenètica i Biologia de la Reproducció a la mateixa universitat, on vaig poder desenvolupar les meves habilitats de cultiu cel·lular (publicació derivada a la revista Oncotarget). Posteriorment, vaig ocupar el lloc de tècnic de recerca a la Unitat de Malalties Minoritàries de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron de Barcelona (2016-2019), on vaig col·laborar en la coordinació de projectes de recerca i assajos clínics focalitzats en un grup de malalties minoritàries conegudes com a malalties de dipòsit lisosòmic. Fruit d'aquest període són les publicacions (8), com a coautor en revistes especialitzades (Mol Genet Metab, J Clin Med, Orphanet J Rare Dis, J Bone Min Res).

A partir de l’any 2020, vaig iniciar la meva etapa com a investigador predoctoral treballant en el grup de Direccionament i alliberament farmacològic del VHIR testant sistemes nanomètrics per millorar la teràpia de la malaltia de Fabry i compto amb la coautoria d’un treball de revisió (WIRES) i una publicació científica (J Extracel Ves).
Marc Moltó Abad

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a predoctoral

Direccionament i alliberament farmacològic

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.