Sr. Marc Velilla Cajo

Institucions

Com a doctorand de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron (VHIR), el meu rol actual se centra a descobrir els mecanismes subjacents en la diabetis i l'obesitat. Per tant, degut a la tasca d'estudiant i investigador que exerceixo al VHIR, puc descriure'm com una persona altament interessada en la ciència i en resoldre problemes que puguin impactar positivament la societat. En aquest sentit, sóc metòdic, organitzat, ambiciós i molt afí a l'autoaprenentatge, sigui de ciència o de temes socials actuals.

Currículum

La meva formació universitària va començar amb l'obtenció del graduat en Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en la promoció del 2017. Durant aquest periple de quatre anys vaig realitzar un programa Erasmus a la Universitat de Kent (UK) i vaig realitzar unes pràctiques universitàries al banc de Sang i Teixits de Barcelona (BST). Allà, em vaig formar en tècniques de biologia molecular i vaig adquirir coneixements en l'àmbit de la immunohematologia clínica.
Posteriorment i seguidament, vaig realitzar el Màster de Recerca Biomèdica Translacional en l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron (VHIR), en col·laboració docent amb la UAB. Les pràctiques corresponents les vaig realitzar al laboratori de metabolisme i obesitat, sota les directrius del Dr. Villena. El projecte realitzat durant la meva estada en el laboratori es va centrar a desemmascarar el rol de RORgamma en un context de restricció calòrica i en el teixit adipós blanc. Un cop finalitzat el Màster, vaig realitzar una estada formativa a l'estranger, dins d'un programa Erasmus pràctiques, per tal de continuar formant-me en l'àmbit de la investigació biomèdica. L'estada la vaig dur a terme a l'Institut Paul Langerhans de Dresden (PLID), Alemanya, en el laboratori del Professor i Doctor Michele Solimena, on vaig estudiar els mecanismes cel·lulars implicats en la secreció d'insulina.
Finalitzada la meva estada a Alemanya, vaig tornar a Catalunya, començant immediatament el doctorat de Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina de la UAB en el laboratori, novament, del Dr. Villena. El meu projecte actual es basa a trobar els mediadors que intervenen en el crosstalk entre els teixits adiposos i el pàncrees en un context d'obesitat i diabetis.
Complementant la meva carrera acadèmica, parlo i escric en 4 idiomes: català, castellà, anglès i alemany, tenint un nivell nadiu o molt alt dels tres primers i un A2 d'Alemany.
Marc Velilla Cajo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.