Dra. María Teresa Tórtola Fernández

Institucions

Serveis transversals

Microbiologia

Metge

Sóc responsable de la Unitat de micobacteris de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron que és Laboratori Supranacional de Referència de l'OMS per a la tuberculosi. La meva línia d'investigació principal és el diagnòstic de la tuberculosi i la detecció de resistències de Mycobacterium tuberculosis complex. Altres línies d'investigació són la detecció i resistència de Mycobacterium abscessus complex per la seva implicació en els pacients amb fibrosi quística i l'aplicació de les tècniques moleculars ja sigui per l'epidemiologia o la detecció dels micobacteris.

Currículum

Sóc Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona; vaig fer l'especialitat de Microbiologia i Parasitologia a l'Hospital Vall d'Hebron, em vaig treure el doctorat en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i sóc professor associat al Departament de Genètica i Microbiologia de la UAB des de 1997.
Pertanyo als següents grups de Recerca: The Tuberculosi Network European Trials Group (TBNET), Nontuberculous Mycobacteria Network European Trials Group (NTM-NET), Pediatric TB Research Network (pTBred), TB HIV study group in EuroCoord, Barcelona Tuberculosi recurrence Working Group i Xarxa Espanyola d'Investigació en Patologia Infecciosa (REIPI). És important ressenyar el grup Barcelona Tuberculosi recurrence Working Group ja que formen part d'aquest grup totes les persones que treballen en els grans Hospitals de l'àrea de Barcelona i l'esmentat grup ha col·laborat en diferents treballs amb el CDC d'Atlanta (EUA).
He estat Tutora de residents des de 2006 fins a 2019. Tinc el certificat en Formació Docent en Educació Superior FDES (UAB) i vaig tenir una valoració favorable de Professor Lector de l'Àmbit de Ciències Mèdiques i de la Salut l'any 2019 de l'AQU.
Imparteixo classes en formació universitària en els Graus de Medicina i Biomedicina així mateix realitzo docència en màsters.
He dirigit 2 tesis doctorals i estic dirigint 1 tesi doctoral.
María Teresa Tórtola Fernández

Institucions

Serveis transversals

Microbiologia

Metge

Vall Hebron Institut de Recerca

Microbiologia

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.