Dra. Mireia Ferrer Almirall

Institucions

Sóc la Responsable de la Plataforma de Bioinformàtica de la Unitat d'Estadística i Bioinformàtica (UEB) del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Currículum

Em vaig llicenciar en Biotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (2006) i vaig realitzar el màster en Immunologia Avançada de la Universitat Autònoma de Barcelona / Universitat de Barcelona i el màster en Bioinformàtica i Bioestadística de la Universitat de Barcelona / Universitat Oberta de Catalunya. També he realitzat nombrosos cursos d’especialització per ampliar la meva formació en l’anàlisi de dades, bioinformàtica i estadística. Durant la meva carrera científica, m'he dedicat a la recerca en l'àmbit de la biomedicina integrant diferents eines in vivo i in silico. Vaig realitzar la meva tesi doctoral al Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona, actualment ISGlobal (2012), i posteriorment vaig fer una estada postdoctoral de tres anys al Centre Nacional de Recherche Scientifique (CNRS) a Montpellier, França, per estudiar els mecanismes de dimerització del genoma del VIH utilitzant tècniques de microscòpia avançada. Des del 2018, treballo a la Unitat d'Estadística i Bioinformàtica (UEB) del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), per donar suport bioinformàtic als/les metges i investigadors/es en problemes relacionats amb la bioinformàtica. En el meu dia a dia, realitzo anàlisis bioinformàtics i estadístics principalment relacionats amb dades òmiques (NGS, microarray, HT-qPCR...) i clíniques, així com la vigilància tecnològica i desenvolupament de noves eines i procediments (“pipelines”) relacionats amb la bioinformàtica. Tinc un gran interès en el desenvolupament d'estratègies integratives per ajudar a respondre preguntes d'interès biomèdic.
Mireia Ferrer Almirall

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Tècnic/a Superior Recerca

Unitat d'Estadística i Bioinformàtica (UEB)

Core Facilities Preclínics

Àrea de Core Facilities

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.