Dr. Narcís Saubi Roca

Institucions

Sóc Bioquímic, i estic en el departament de Microbiologia, a la Unitat de Virus Respitatoris, treballant en l'aïllament en cultius de cèl·lules i caracterització fenotípica de diferents virus respiratoris (Grip, RSV, hMPV, enterovirus). També estic col·laborant amb altres grups de recerca del HUVH i VHIR que requereixen el creixement de virus en cultius. Anteriorment, vaig estar treballant en el desenvolupament de vacunes preventives contra el VIH (un basat en el Bacil Calmette-Guerin (BCG), i l'altre basat en Virus-Like particles -VLP- del virus del papil·loma humà) i SARS-CoV-2.

Currículum

El desembre de 2021 vaig entrar a la Unitat de Virus Respiratoris del Departament de Microbiologia, amb el Dr. Andrés Antón, per posar a punt l’aïllament i caracterització fenotípica de virus respiratoris (grip, VRS, hMPV, enterovirus). També està entre les meves funcions donar suport a altres grups del VHIR i del HUVH.
Anteriorment, havia estat treballant en del desenvolupament de vacunes preventives contra el VIH i SARS-CoV-2. Les vacunes es basaven en la utilització del Bacil Calmette-Guérin (BCG) com a vector vacunal, i també en la utilització de VLP (Virus Like Particles) quimèriques del Virus del Papil·loma Humà que expressaven epítops de VIH o de SARS-CoV-2. Aquesta recerca la vaig iniciar el 2005, al Grup de Malalties Infeccioses i VIH de l’Hospital Clínic de Barcelona, amb el Dr. Joan Joseph. Aquest va ésser el tema de la meva tesi doctoral (any 2016). L’any 2019, tot el grup de recerca es va traslladar al Departament de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.
Em vaig iniciar en la recerca i desenvolupament de vacunes a Laboratorios Hipra, S.A., on vaig estar treballant durant 13 anys en vacunes contra virus aviars, porcins i bovins.
Narcís Saubi Roca

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a sènior

Microbiologia

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.