Dra. Núria Almiñana Domènech

Institucions

Doctora en Farmàcia i llicenciada en Bioquímica, la meva experiència se centra en el camp de la biologia de la pell, tant en l'àmbit d'investigadora en recerca bàsica com clínica, així com en l’àmbit de gestió de projectes de recerca. Després de desenvolupar la meva carrera en el sector privat, la meva inquietud per millorar professionalment em va dur a complementar la meva experiència des de l’àmbit de la gestió de la innovació en el sector de la salut. Actualment desenvolupo la meva activitat com a gestora de projectes a la Unitat d’Estrategia del VHIR, com a Project Manager de les eCORE.

Currículum

Tinc més de 18 anys d'experiència dedicats al món de la recerca científica en l'àmbit de la Biologia Cel·lular i el sector de la Biotecnologia.

Un cop acabades les carreres de Farmàcia i Bioquímica, vaig obtenir una beca per fer un doctorat industrial en col·laboració amb el CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques) i una empresa, Lipotec S.A., una jove empresa catalana dedicada a diversos àmbits, incloent-hi Farmàcia, Nutrició i Cosmètica.

Durant el meu doctorat, vaig treballar en un projecte relacionat amb l'àrea farmacèutica de l'empresa, desenvolupant nous sistemes d'alliberament per direccionar a cèl·lules tumorals, basats en liposomes de Doxorubicina recoberts amb pèptids sintètics de la matriu extracel·lular. Gràcies al treball realitzat durant el meu doctorat, vaig poder desenvolupar les meves habilitats tècniques en preparació de liposomes, síntesi de pèptids, tècniques de cultiu cel·lular, cribratge de fàrmacs antitumorals i antiangiogènics, tècniques de fluorescència, HPLC, estudis fisicoquímics i microscòpia (incloent camp clar, fluorescència i microscòpia electrònica).

Després d'acabar el doctorat, l'any 2004, vaig tenir l'oportunitat d'incorporar-me a l'empresa com a Bioquímica Especialista de l'àrea de Cosmètica, i vaig aprofitar tots els coneixements adquirits durant la meva experiència acadèmica per introduir el know-how biològic i bioquímic a l'empresa. Vaig ser responsable de dissenyar, implementar i gestionar un nou laboratori de cultius cel.lulars que va permetre integrar a l'empresa una nova tecnologia basada en l'ús de cèl·lules de la pell humana per posar a punt i optimitzar nous mètodes incloent tant assajos in vitro (enzimàtics i cultius cel·lulars 2D) com també experiments ex vivo (cultius 3D, incloses biòpsies de pell i models de pell reconstruïda), per desenvolupar nous ingredients actius, inclosos pèptids sintètics, extractes biotecnològics i botànics per a la cura de la pell.

Des de l'any 2008 també vaig ser responsable del disseny i execució d'estudis clínics i gràcies a la meva formació com a farmacèutica, vaig adaptar els meus coneixements relacionats amb els estudis clínics farmacèutics a l'àmbit cosmètic. Després d'uns anys treballant amb CRO externes, l'any 2015, em vaig encarregar d'implementar un altre nou laboratori a l'empresa basat en proves clíniques.

Després d'uns quants anys dedicats directament al treball experimental, des de l'any 2010, em vaig centrar en la meva funció de responsable de departament, supervisant la recerca científica liderada per diversos Caps de Projecte i realitzada per tècnics de laboratori, fent tasques de direcció científica, gestió de projectes i gestió d'equips.
Núria Almiñana Domènech

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Tècnic/a Grau Superior

Estratègia Científica

Àrea d'Estratègia

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.