Sra. Núria Peñuelas Peñarroya

Institucions

Sóc estudiant predoctoral al grup de malalties Neurodegeneratives del VHIR. La meva recerca se centra en determinar els canvis moleculars en un nou model de Parkinson que hem desenvolupat recentment.

Currículum

La meva carrera científica va començar l'any 2016 quan em vaig incorporar al grup Cromatina i arquitectura nuclear en cèl·lules mare, a l'Institut de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Universitat d'Oslo a Noruega. Finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports en el marc del Programa Erasmus + Vaig realitzar la meva tesi de grau, on vaig aprendre tècniques de biologia molecular (cultiu cel·lular, western-blot, immunohistoquímica, PCR quantitativa en temps real i immunoprecipitació de cromatina)

L'any 2017 vaig iniciar la meva tesi de Màster al grup de Malalties Neurodegeneratives de l’Institut de Recerca del Vall d’Hebron (VHIR) i vaig rebre el Premi Extraordinari de Màster pel Màster en Neurociències a la Universitat de Barcelona. La meva investigació es va centrar a determinar els mecanismes moleculars que participen en el procés de neurodegeneració que es produeix en un model de ratolí de la malaltia de Parkinson que hem desenvolupat recentment. Després de rebre formació en experimentació amb animals, vaig adquirir experiència en tècniques d'experimentació i manipulació d'animals de laboratori.

L'any 2018 vaig començar el meu doctorat al grup de malalties neurodegeneratives (VHIR) seguint el mateix projecte de recerca. Durant aquests quatre últims anys he après més tècniques de laboratori (microdissecció làser, avaluació de la qualitat de l'ARN, microarrays transcriptòmics, recompte estereològic de neurones) així com anàlisi de dades amb el software R. Dins del meu projecte de doctorat he realitzat una estada de recerca al Karolinska Institutet d'Estocolm durant 2 mesos per establir un nou protocol per a l'aïllament específic de single-nuclei, on he après tècniques d'aïllament de nuclis i citometria de flux. També durant el meu doctorat, he compartit regularment els meus resultats amb la comunitat científica en un ampli ventall de congressos científics tant nacionals com internacionals.
Núria Peñuelas Peñarroya

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.