Dr. Oriol de Fàbregues

Institucions

Hospital General

Neurologia

Sóc neuròleg, Responsable de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia. L'atenció al Parkinson, distonia i altres malalties neurodegeneratives ha estat un dels reptes pels quals em va atreure la Neurologia. Amb aquesta vocació he atès centenars de pacients amb una dedicació personalitzada, introduint nous tractaments i mitjans diagnòstics, i realitzant treballs de recerca clínica, epidemiològica, terapèutica i bàsica; en definitiva, amb una actitud innovadora, i entusiasta.

Currículum

Sóc Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB i Doctorat en Neurociència de la UAB, on sóc professor agregat clínic de la Facultat de Medicina.

Em vaig especialitzar en Neurologia, a través del sistema MIR, a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. M’he consolidat com a neuròleg general a l'Hospital de Sabadell Parc Tauli durant 10 anys. M'he especialitzat en el camp de les malalties neurodegeneratives i trastorns del moviment. Des d'abril de 2008 sóc el Responsable de la Unitat de Trastorns del Moviment de l'Hospital.

Sóc investigador clínic del Grup de Malalties Neurodegeneratives del VHIR. He estat investigador principal de més de 50 assaigs clínics i projectes de recerca. Que han generat nombroses publicacions i comunicacions científiques. He investigat diversos aspectes clínics de la malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment, essent les principals línies de recerca la clínica i l’epidemiologia de la malaltia de Parkinson i nous tractaments de malalties neurodegeneratives. Sóc expert en infiltració de toxina botulínica i m'he dedicat de forma pionera tractament complex de la malaltia de Parkinson amb bomba de levodopa.

He rebut una vintena de premis de societats científiques i he estat distingit com Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

He estat President de la Societat Catalana de Neurologia (2012-2014), Vocal de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2015) i del Patronat de la Fundació Institut Interuniversitari-InterAc Salut (2015), Vocal Director de Docència de la Sociedad Española de Neurologia, (2015-2017) i Vicepresident de la Comisión Nacional de la Especialidad de Neurologia (2014-).

Grups de recerca

Oriol de Fàbregues

Institucions

Hospital General

Neurologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties neurodegeneratives

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.