Dr. Xavier Montalban Gairín

Institucions

Hospital General

Neurologia

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Director

Soc Cap de Servei de Neurologia des de l'any 2012 i director del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) des de l'any 2007, a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Cap del Grup de Recerca en Neuroimmunologia del seu Institut de Recerca (VHIR) des del 1995 i des de l'any 2006 Professor de Neurologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i des de l'any 2021 de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Currículum

Vaig obtenir la meva llicenciatura (1983) i el meu doctorat en medicina (1990) a la UAB, realitzant la meva especialització en Neurologia a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron (1988) i completant la meva formació postdoctoral al St Thomas’ Hospital i al National Hospital for Neurology and Neurosurgery (Londres).

A més dels càrrecs actualment desenvolupats anteriorment vaig exercir, entre el 2017 i el 2020, com a professor de medicina i director de la Divisió de Neurologia de la Universitat de Toronto i director del Centre d'EM a l'Hospital St Michael d'aquesta ciutat.

Pel que fa a altres rols de lideratge, soc expresident (2014-2016) i actual Membre Honorari de l’European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS). També soc Membre del Board i del Comitè científic de l’European Charcot Foundation, així com d’altres nombrosos consells i comitès nacionals, regionals i internacionals.

Des de gener de 2023 soc el president de l’International Advisory Committee on Clinical Trials in MS patrocinat per ECTRIMS i la National Multiple Sclerosis Society (NMSS), un dels comitès més influents en esclerosi múltiple en tot el món.

La meva producció científica ascendeix a més de 800 articles publicats a revistes de revisió per parells, amb més de 52.000 cites i un Índex-H de Scopus de 101. A més, en els cinc últims anys he estat entre els investigadors més citats (Web of Science).

He estat Investigador Principal (IP) o Col·laborador en més de 35 projectes competitius per valor de més de 8,5 Milions d’Euros i he participat com a IP en més de 150 assaigs clínics.

Entre els guardons rebuts cal destacar els recents John Dystel Prize 2022 de l'American Academy of Neurology (AAN) i la NMSS i el Charcot Award 2023 atorgat per la Multiple Sclerosis International Federation (MSIF).
Xavier Montalban Gairín

Institucions

Hospital General

Neurologia

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Director

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Neuroimmunologia clínica

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.