Comissió de Seguretat

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus aposta pel desenvolupament d’una cultura de seguretat que permeti assolir l'excel·lència en qualitat assistencial, docència i recerca. Donem la veu al pacient, per tal d'implantar millores a través de les incidències i reclamacions relacionades amb la seguretat assistencial, mitjançant la coordinació amb la Unitat d’Atenció a la Ciutadania i Treball Social de l’Hospital.

Descripció del projecte

Com a complex hospitalari de referència, mantenim un compromís amb el pacient basat en la transparència, la gestió activa del risc i la resposta ràpida davant qualsevol incident. 

 En aquest context, la Comissió de Seguretat treballa per un Model de Seguretat centrat en el pacient i el professional i en garanteix l'aplicació:

  • Proposa i prioritza estratègies en l’àmbit de seguretat del pacient i del professional
  • Promou accions de millora relacionades amb la seguretat del pacient i del professional
  • Vetlla pel monitoratge dels indicadors de seguretat de pacients i professionals i n’avalua els resultats

Tan important és el pacient com el professional que l’atén. Per això, unim esforços en la gestió del risc al llarg de tot el procés assistencial, per maximitzar els beneficis i minimitzar els danys. Amb aquesta intenció, vigilem i adaptem els equips assistencials per detectar riscos en traspassos (canvis de torn, canvis de guàrdia). Reunim equips assistencials per compartir informació dels pacients i potenciem la notificació com a mètode de comunicació de riscos i incidents.

D’altra banda, per aprendre dels nostres errors, monitorem els resultats en qüestions de seguretat amb un seguiment dels indicadors (tant de pacients com de professionals) i apliquem propostes de millora en funció dels resultats. Tractar el professional de manera justa implica, entre altres aspectes, proporcionar-li formació de manera continuada. En aquest sentit, disposem d’un programa formatiu per donar una resposta adequada de manera individual i col·lectiva.

Finalment, de cara al futur, ens preparem per a la implantació de la notificació telemàtica de reclamacions i incidents detectats pels pacients. La seva opinió és essencial per millorar l’estructura organitzativa i l’abast de les accions del nostre model de seguretat.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.