Edifici Garbí

L’edifici Garbí és un espai polivalent dedicat a l’atenció de pacients amb COVID-19 de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Situat al Parc Sanitari Pere Virgili, disposa de 56 llits d’aguts i 32 de crítics i semicrítics.

Descripció del projecte

És un dels cinc espais polivalents que el Servei Català de la Salut va encarregar construir a mitjans de setembre per donar resposta a la pandèmia. Els espais serviran a curt termini per fer front a aquesta situació, però també estan dissenyats per ser útils en un futur.

Té 3.111 metres quadrats i quatre plantes. Cadascuna té 777 metres quadrats i està equipada amb la mateixa tecnologia de què disposen les plantes d’hospitalització i UCI de l’Hospital General Vall d’Hebron. L’objectiu és que l’edifici Garbí concentri l’atenció de pacients amb COVID-19 que arribin al Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus. El centre tindrà 320 professionals, en cas que s’arribi al màxim de pacients, que formen part de l’equip assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Dues plantes d’hospitalització

La primera i segona planta estan preparades per a l’hospitalització de pacients aguts amb COVID-19. Tenen capacitat per ingressar fins a 56 pacients, 28 per planta, i depenen dels Serveis de Malalties Infeccioses i Pneumologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Les habitacions són àmplies i lluminoses, ja que la construcció aprofita la situació privilegiada per captar la llum natural, i tenen capacitat per a dos, tres o cinc pacients. Tots els pacients tindran a la seva disposició tauletes tàctils per contactar amb familiars i fer més amena l’estada.

Les instal·lacions s’han dissenyat especialment tenint en compte els circuits i mesures de prevenció i aïllament per a pacients amb COVID-19 i la seguretat dels professionals.

Una UCI diàfana per a crítics i semicrítics

A la tercera planta s’ubica la Unitat de Cures Intensives (UCI), un espai diàfan amb 32 llits per a crítics, i gestionada pel Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital General Vall d’Hebron. Els professionals del Servei de Pneumologia atendran els pacients semicrítics que s’ubiquin en aquesta planta.

Aquesta UCI disposa d’un control d’infermeria i també està connectada telemàticament amb l’UCI de l’Hospital General Vall d’Hebron per fer seguiment del pacient. D’aquesta manera, els pacients estan monitorats a través d’un control d’infermeria que comparteix informació en temps real amb l’UCI de l’Hospital General Vall d’Hebron.

Inaugurada el 2018, és una UCI intel·ligent, amb la tecnologia més avançada i connectada a l’SmartDisplay, un programa que integra totes les dades clíniques i de seguretat i les transforma en informació que facilita la presa de decisions per part dels professionals.

Laboratori per a proves PCR i TAC

A la planta 0 es troba la sala d’extraccions i el laboratori, amb capacitat per analitzar entre 4.500 i 5.000 proves PCR al dia. Funciona des del 8 de febrer de 2021 i al capdavant hi ha el Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Els pacients que han de fer les extraccions, per seguretat, esperen el seu torn a l’exterior.

A més, les sales d’extraccions tenen pressió d’aire negativa. D’aquesta manera, quan una persona es fa una PCR, l’aire de la sala es queda dins, no surt cap a fora, i així es redueix al màxim la possibilitat de contagi amb altres persones.

Aquesta planta també disposa d’un dispositiu per fer tomografies computades (TAC), que gestiona l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) de Vall d’Hebron. Les TAC són molt rellevants per ajudar en el diagnòstic i seguiment del pacient crític COVID-19, ja que permeten detectar la presència de pneumònia als pulmons o altres complicacions com ara embòlies pulmonars.

L’objectiu és que l’edifici Garbí concentri l’atenció de pacients amb COVID-19.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.