La innovació a Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus

Els darrers anys hem canviat de manera radical la manera que tenim d’entendre i relacionar-nos amb la medicina. Des de Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus sabem que la innovació és clau per millorar els serveis i l’atenció que donem. Per aquest motiu, impulsem la innovació dels nostres serveis a través de la Comissió d’Innovació i de la Jornada d’Innovació Jo innovo. Una jornada per fer millor el dia a dia dels professionals i dels pacients.

Descripció del projecte

La innovació tecnològica s’ha instal·lat en el sector de la salut, facilitant la feina dels professionals i fent que l’atenció al pacient pugui ser més ràpida i eficient. El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus no n’està al marge i treballa per incorporar aquestes innovacions, alhora que, atès el seu potencial assistencial i de recerca, se situa en un espai privilegiat per detectar necessitats i treballar per donar-hi solucions. Per això es crea un òrgan específic encarregat de l’organització, l’impuls i la revisió de tots aquells temes relacionats amb la innovació assistencial. No només en l’àmbit de la tecnologia, sinó en tot el que estigui relacionat amb el canvi i la millora en el nostre àmbit, siguin processos, procediments, eines o d’altres iniciatives: la Comissió d’Innovació.

Actualment, s’encarrega de detectar les oportunitats d’innovació en relació amb el coneixement i les capacitats del personal sanitari, i en relació amb les necessitats no cobertes d’especial rellevància. Alhora, té la funció d’acompanyar i assessorar en les diferents etapes del procés d’innovació o transferència de coneixement, amb l’objectiu que aquestes idees acabin aportant valor al sistema sanitari i a la societat.

A més, donem suport a la promoció de projectes que apostin clarament per la innovació en tots els àmbits. En un entorn amb canvis constants i reptes nous volem recórrer al talent propi per trobar idees que millorin el dia a dia dels nostres professionals i pacients. És per això que, amb la Jornada anual Jo innovo, hem creat un espai de recollida de tots els projectes innovadors que tinguin els professionals del Campus que ens ajudin en la transformació cap a un campus més innovador: des de la creació d'aplicacions mòbils, passant per idees de negoci d'alta complexitat o fins a millores assistencials que enriqueixin l'entorn de treball.

A través de la Jornada Jo innovo volem que cada any els nostres professionals presentin les seves idees innovadores i tots els treballadors n'escullin la idea guanyadora. Tota la plantilla, sigui del sector professional que sigui, pot participar-hi i, entre tots els projectes proposats, són els mateixos professionals del Campus els que escullen i voten el millor entre els tres finalistes. A més, les tres propostes finalistes seran finançades i es duran a terme al Campus.

Els projectes d'innovació es divideixen en aquestes categories:

  • Sostenibilitat econòmica i energètica
  • Satisfacció dels pacients
  • Seguretat dels pacients i dels professionals
  • Satisfacció dels professionals
  • COVID-19

La primera Jornada Jo innovo es va celebrar el 2018. Pots consultar tota la informació sobre les jornades a joinnovo.vallhebron.com

Donem suport a la promoció de projectes que apostin clarament per la innovació en tots els àmbits.

Col·laboradors del projecte

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.