Pla d'humanització

El Projecte d'Humanització del Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus es basa en la premissa de ser un parc sanitari intel·ligent, un lloc amable que aconsegueix rebaixar l'estrès dels pacients i afavorir la seva recuperació.

Descripció del projecte

Ens proposem respondre a les necessitats del pacient, al moment. Amb edificis energèticament eficients i un entorn favorable a la curació. És el que s'anomena healing environment.

Factors com la bona climatització i aïllament de les instal·lacions, els espais verds, una senyalització adequada o l'ús de llum natural són claus en el disseny d'un hospital. Per això, a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron s'han posat en marxa iniciatives com el nou Servei de Neurologia, amb espais pintats de colors suaus i relaxants, llums que es regulen en funció de les necessitats visuals dels pacients i climatització controlada per ordinador.

El Servei de Medicina Intensiva aposta per la humanització de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital General, amb la instal·lació de televisors intel·ligents i rellotges. Està demostrat que aquests elements afavoreixen el confort dels pacients i faciliten el seu tractament.

Altres exemples d'humanització a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron són: la decoració de l'Hospital Infantil i de la Dona, l'aprofitament dels residus orgànics de la cuina de l'hospital per a biomassa o la instal·lació de plaques solars tèrmiques que més endavant seran reemplaçades per fotovoltaiques.

Pel que fa a l'àmbit digital, també disposem del Canal Vall d'Hebron. És gratuït i accessible a totes les persones hospitalitzades. Es poden veure vídeos de promoció i prevenció de la salut, per ajudar els pacients ingressats a tenir cura de la seva salut.

D'altra banda, per disminuir la immobilitat, passen per les pantalles exercicis físics que afavoreixin la mobilitat dels pacients. Finalment, per ajudar a prevenir l'insomni, es podran visualitzar exercicis de relaxació.

La tendència és millorar la convivència al Campus, posar el pacient al centre. Amb tot això: reduir sorolls, reduir emissions a l'atmosfera, reduir abocaments i reduir el consum d'energia.

En resum, humanitzar l'assistència hospitalària és adaptar-se a les necessitats dels pacients amb edificis que els acullen i reaccionen en funció de les seves demandes.

Ens proposem respondre a les necessitats del pacient al moment.

Col·laboradors del projecte

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.