Programa Drassanes Exprés

L'objectiu d'aquest projecte és optimitzar el cribratge d'infeccions de transmissió sexual (ITS) i del virus de la immunodeficiència humana (VIH) en la població asimptomàtica. La Unitat d'ITS Drassanes-Vall d'Hebron, juntament amb el Laboratori de Microbiologia, constitueixen el principal centre a Catalunya de cribratge i atenció per a aquesta mena de patologies, amb una ràtio aproximada de quaranta mil visites l'any.

El programa Drassanes Exprés permet donar una resposta ràpida a la demanda, evita la saturació del servei i amplia l'accés de la població vulnerable a rebre un diagnòstic ràpid i un tractament precoç.

Descripció del projecte

Com funciona el circuit ràpid?

El circuit ofereix accés directe a les persones usuàries sense haver de passar per la consulta del seu metge de família.

  1. Han de demanar cita per correu electrònic: ccee.drassanes@vhebron.net.
  2. Una vegada allà, seran ateses en una consulta d'infermeria en la qual, després d'un breu qüestionari, s'examinaran les seves necessitats, es determinaran les proves que s'han de fer, es resoldran els dubtes i se les informarà sobre el procediment de recollida de mostres.
  3. Després de fer-se les proves, podran conèixer els resultats per SMS o en línia. 

Entre les millores del Drassanes Exprés destaca l'obtenció dels resultats de les mostres de laboratori en un temps inferior a tres hores. En els casos positius, les persones usuàries reben tractament en un termini màxim de 48-72 hores.

El circuit es desenvolupa a través del Programa especial de malalties infeccioses Vall d'Hebron-Drassanes, la seu del qual s'ubica al c. Sant Oleguer, 17. 

Nou model assistencial i innovador

Aquest programa ha creat un nou circuit ràpid de cribratge del VIH i d'ITS que utilitza tecnologies de la informació i la comunicació i tecnologies de biologia molecular d'última generació. A més, permet que els usuaris asimptomàtics i vulnerables hi puguin accedir fàcilment, incrementa l'eficiència del sistema i redueix la saturació assistencial dels centres sanitaris de salut pública.

Aquest projecte innovador en matèria d'atenció i diagnòstic d'infeccions de transmissió sexual (ITS) i del virus de la immunodeficiència humana (VIH) és la continuació del projecte pilot que es va iniciar el 2016. Està englobat dins de les línies estratègiques del Pla de salut 2016-2020 de la Generalitat de Catalunya i està subvencionat pels fons europeus FEDER.

Col·laboradors del projecte

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.