La recerca del grup se centra, majoritàriament, en l’envelliment de les cèl·lules per estrès. Centrats en els que tinguin paper en el càncer, al laboratori desenvolupen cribratges genètics basats en la detecció de nous gens relacionats amb la proliferació cel·lular. La recerca en aquest sentit es basa en l’ús de diferents models cel·lulars: cèl·lules primàries humanes, cèl·lules murines o cèl·lules immortalitzades capaces d’entrar en senescència.

Treballa en la identificació i caracterització dels gens i microARNs en tumors mamaris associats a caràcter més agressiu (triple negatiu); de marcadors en càncer de pulmó, laringe i faringe amb valor diagnòstic i pronòstic que ajudin a focalitzar un tractament quimioteràpic més específic. Amb especial atenció al càncer de mama i la seva detecció abans de la manifestació clínica, també s’estudia nous gens implicats en càncer a partir de la seva identificació en rastrejos genètics massius a nivell bàsic.

Entra a la pàgina del grup de recerca

Ponderació
9

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.