Cirurgia Oncològica Pediàtrica

La cirurgia oncològica pediàtrica és la branca de la cirurgia pediàtrica que es dedica al tractament quirúrgic de les malalties oncohematològiques pediàtriques i les seves complicacions. És un dels pilars del tractament dels tumors sòlids pediàtrics.

Es tracta de malalties que, per la seva gravetat, complexitat i baixa freqüència, requereixen centralitzar-se en hospitals que reuneixin equips multidisciplinaris experimentats, amb la tecnologia i l’experiència necessàries. Moltes vegades, l’especialitat ha evolucionat gràcies als avenços quirúrgics assolits amb els trasplantaments d’òrgan sòlid, la qual cosa ha permès desenvolupar tècniques avançades que, en l’actualitat, fan operables casos d’enorme dificultat. A més, sovint requereix la col·laboració d’altres especialitats pediàtriques d’alta complexitat (cirurgia cardíaca, neurocirurgia, cirurgia del raquis, cirurgia plàstica, etc.).

Vall d’Hebron és l’hospital que concentra l’atenció oncològica més important de Catalunya i és membre de les Xarxes Europees de Referència (ERN) en Càncer Pediàtric “PaedCan”, de la Xarxa de Malalties Hematològiques “EuroBloodNet” i disposa de l’acreditació “JACIE” en trasplantament de progenitors hematopoètics pediàtrics.

El servei de Cirurgia Oncològica Pediàtrica compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:42
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Oncologia Radioteràpica

El Servei d’Oncologia Radioteràpica s’ocupa dels aspectes diagnòstics, clínics i terapèutics del malalt oncològic amb la prioritat d’utilitzar radiacions i teràpies associades. La radioteràpia és una eina fonamental en la cura dels tumors, que pot ser pautada de forma exclusiva o associada a altres tractaments.
El servei de Oncologia Radioteràpica compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Fisiopatologia renal

Recerca biomèdica en cèl·lules mare de càncer

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.