Codi
1
Codi Hipàtia
464

Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica

La Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica depèn del Servei de Cirurgia General i té dues vessants: d’una banda, es dedica a la tradicional tasca de les unitats de cirurgia endocrina i, de l’altra, la vessant metabòlica i bariàtrica.

El servei de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Cirurgia de Paret Abdominal

La Unitat de Cirurgia de la Paret Abdominal depèn del Servei de Cirurgia General i té una llarga tradició en aquest camp. Atén pacients de patologia genèrica i, sobretot, de patologia complexa de la paret, que és un àmbit amb molts pacients que sovint troben escassa resposta al seu problema quan s’enfoca com a cirurgia general.

El servei de Cirurgia de Paret Abdominal compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar

Al Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar de Vall d’Hebron som pioners i referents en el trasplantament pulmonar i en el tractament del càncer de pulmó amb tècniques mínimament invasives.

El servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Cirurgia General i Digestiva

Al Servei de Cirurgia General i Digestiva donem assistència als pacients que necessiten tractament quirúrgic. L’equip professional es divideix en subespecialitats, per tenir un elevat grau de coneixement en les diferents àrees. Aquesta especialització, juntament amb la recerca, és clau per oferir el millor servei i seguir sent referents estatals i,  en alguns casos, europeus, en el tractament de les diferents malalties.

El servei de Cirurgia General i Digestiva compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:42
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Cirurgia de Còlon i Recte

La Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte s’encarrega del diagnòstic i tractament de les patologies de còlon, el recte i l’anus.

El servei de Cirurgia de Còlon i Recte compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Cirurgia general i aparell digestiu

El nucli d'aquesta unitat docent el formen el Servei de Cirurgia General i Digestiva, amb la participació dels Serveis d'Anestèsia, Radiodiagnòstic, Cirurgia Toràcica i Cirurgia Vascular.

Places acreditades

4

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu de Cirurgia general i aparell digestiu

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

 • Perquè som un hospital terciari amb serveis capdavanters. El volum de pacients del centre ofereixen un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència.
 • Perquè cobrim la majoria d’especialitats i tindreu la possibilitat de veure patologia complexa i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractaments capdavanters.
 • Perquè la nostra oferta docent s’adapta a la iniciativa i vocació de cada resident, amb opcions des de les més assistencial a la més investigadora.

Cirurgia toràcica

El Servei de Cirurgia Toràcica, des de la seva fundació l'any 1969, realitza una atenció integral de la persona que pateix una malaltia quirúrgica del tòrax tot cercant la màxima qualitat i excel·lència. La qualitat de la formació que reben els residents l'especialitat  permet que en finalitzar el període de formació tots estiguin treballant com a cirurgians toràcics, a Vall d’Hebron o a centres nacional i internacionals.

Places acreditades

1

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu de Cirurgia toràcica

El nucli de la Cirurgia Toràcica el forma el Servei de Cirurgia Toràcica, amb la participació dels Serveis de Cirurgia General, Radiologia, Pneumologia, Cirurgia Cardíaca, Cirurgia Vascular i Medicina Intensiva.

Els metges residents poden practicar tècniques pioneres com la cirurgia videotoracoscòpica pulmonar, pleural i mediastínica i altres procediments com ara la simpatectomia toràcica, el tractament de la hiperhidrosi palmar i cirurgia de la paret toràcica i diafragma. A més, d’intervencions relacionades amb el tractament de la patologia pleural i el trasplantament pulmonar en adults i nens. També participa en el tractament oncològic amb cirurgia traqueal reparadora i cirurgia de càncer de pulmó.

A més, els metges residents s’han de familiaritzar amb el diagnòstic d'imatge, bé sigui en pneumologia, radiologia, ultrasonogràfica, endoscòpica directament o vídeo assistida.

Pel seu pas per la Unitat de Cures Intensives, els especialistes tenen l’oportunitat d’aplicar els seus coneixements en funcionalisme pulmonar i fisiopatologia de la síndrome de la insuficiència respiratòria aguda i crònica per al bon maneig dels pacients respiratoris crítics.

El Servei de Cirurgia Toràcica, dins del grup de recerca de Cirurgia General ha realitzat múltiples estudis de cirurgia experimental (trasplantament traqueal, noves teràpies de productes aerostàtics, ex vivo perfusió pulmonar, etc.) i actualment està realitzant trasplantaments de pulmó en model animal.

Animem als residents a participar en sessions, seminaris, comitès i diversos cursos i jornades per completar la formació en trasplantament i donació, avenços en pneumologia i patologia pleural. I, també a participar en els actes científics de la Societat catalana de Cirurgia Toràcica, a fi que mantinguin el contacte amb la metodologia científica i la recerca. 

Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron? 

 • Perquè som un servei de referència en càncer de pulmó, ja que tractem de manera multidisciplinària aquesta malaltia.
 • Perquè vam ser els primers a realitzar, el 1990, un trasplantament pulmonar amb èxit a Espanya i, actualment, som centre de referència nacional en trasplantament pulmonar d'adults, infants i l'únic centre que realitza trasplantament de pulmó en lactants.
 • Perquè som el centre hospitalari que realitza més trasplantaments pulmonars de tot l'Estat.
 • Perquè tenim una llarga trajectòria en formació de metges especialistes, des de 1973.
 • Perquè l'equip de professionals centra gran part de la seva tasca assistencial en la formació dels futurs metges especialistes, tant en l'aprenentatge quirúrgic, l'atenció integral dels pacients durant el preoperatori i postoperatori, les visites mèdiques, els comitès multidisciplinaris i les múltiples sessions que s'hi realitzen.
 • Perquè els residents formen part de l'equip de Trasplantament Pulmonar durant tota la seva residència, no només en les extraccions dels donants i implant en els receptors, sinó també en l'avaluació preoperatòria i en el maneig dels pacients trasplantats durant el postopertori.
 • Perquè incentivem que durant la residència, els especialistes en formació realitzin una estada fora de l'hospital en un centre de prestigi internacional, per conèixer tècniques innovadores de l'especialitat i desenvolupar la tesi doctoral i obtenir el grau de doctor en medicina.
 • Perquè quan finalitzi la formació, tindràs l'autonomia suficient per assumir la futura pràctica assistencial.

Cirurgia general

Joel Rosado Rodríguez

Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar, Hospital General

José Luis Sánchez García

Cirurgia de Còlon i Recte, Hospital General

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.