Codi
2
Codi Hipàtia
468

Obstetrícia i Medicina Reproductiva

Al Servei d’Obstetrícia i Medicina Reproductiva atenem les dones embarassades, considerant la salut de la mare i la del futur nadó en primer lloc, i respectant sempre els desitjos de la mare, tant si vol un part natural com un part per cesària. 

A més, per a les dones que volen ser mares i necessiten ajuda tècnica, disposem d'un laboratori de reproducció assistida d’última tecnologia. També oferim la possibilitat de guardar els òvuls congelats a les dones diagnosticades d'un càncer, atenció i suport a les dones que han patit avortaments espontanis consecutius, i atenció ginecològica a nenes, adolescents i dones que entren en la menopausa o tenen un problema de salut.

Al Servei d’Obstetrícia i Medicina Reproductiva som un centre de referència de diagnòstic prenatal i cirurgia intrauterina.

El servei de Obstetrícia i Medicina Reproductiva compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:42
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Pediatria

El Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron integra diverses seccions i unitats d’àrees específiques pediàtriques. Donem servei assistencial des del naixement fins a l’adolescència. Com a centre integrat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, facilitem la transferència dels pacients infantils a adults dins del mateix recinte hospitalari. 

L’Hospital Infantil Vall d’Hebron és un dels centres amb més capacitat de resolució de processos pediàtrics complexos a Catalunya i a l’Estat espanyol.

El servei de Pediatria compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:42
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Medicina Fetal

A la Unitat de Medicina Fetal de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron oferim una atenció altament especialitzada pel tractament de diferents malalties tant maternes com fetals d’alt risc.   L’experiència ens situa com a referents a Catalunya, l’Estat espanyol i diferents països veïns. Des de l’any 2015, som l’únic centre de l’Estat que realitza totes les possibilitats de cirurgia intrauterina.

El servei de Medicina Fetal compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Ginecologia

La principal raó de ser del Servei de Ginecologia és la d’oferir un servei permanent, actualitzat i d’alt nivell a totes les dones de la nostra àrea d’influència. D’altra banda, com que som un hospital de tercer nivell, estem obligats a ser líders en algunes tècniques i tecnologies d’alt nivell.

El servei de Ginecologia compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Pediatria

La Unitat Docent de Pediatria, ubicada a l’Hospital Infantil i de la Dona, compta amb una àmplia trajectòria en la formació d'especialistes i ofereix una formació versàtil dels futurs especialistes, des de les malalties més freqüents i prevalents fins a les patologies més complexes que requereixen atenció en centres d’alta tecnificació com el nostre.

Fins ara, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha comptat amb 60 residents de Pediatria, a raó de 15 per any. Durant el curs 2020-2021 s’ha ampliat l’oferta docent a 18 residents per any.

Places acreditades

18

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu de Pediatria

L’Hospital Infantil

L’Hospital Infantil disposa de totes les especialitats pediàtriques mèdiques i quirúrgiques consolidades com a referents en patologies com ara les cardiopaties congènites, la hipertensió pulmonar, el trasplantament d’òrgan sòlid, les malalties onco-hematològiques i el trasplantament de moll d’os. L’Hospital Infantil té una relació molt estreta amb l’Hospital de la Dona oferint assistència prenatal en gestacions de risc així com assistència al nadó en una unitat neonatal d’alta especialització. La base del SEM pediàtric es situa a l’Hospital Infantil i ofereix a tots els residents la possibilitat de realitzar una rotació específica a la seva unitat.

A més, la interrelació constant entre els pediatres de l’Hospital Infantil i els centres d’atenció primària de la zona permet oferir al resident una visió global i integradora de la Pediatria. El resident d’últim any pot, si ho desitja, realitzar una rotació per les consultes ambulatòries de diferents especialitats pediàtriques que es realitzen al CAP Casernes.

 

Formar-se com a pediatre/a a Vall d’Hebron

Durant la residència, l’activitat assistencial dels residents, fonamental per poder assolir els objectius docents, es combina amb activitat docent pròpiament dita en forma de sessions clíniques, simulacres i la participació en congressos, cursos, etc. S’està potenciant la realització de sessions clíniques setmanals via telemàtica per tal que tots els residents, independentment de la unitat o servei on estiguin rotant hi puguin assistir. Paral·lelament, i de forma anual, l’Hospital ofereix a tots els residents de Pediatria cursos de Suport vital avançat pediàtric, Reanimació neonatal completa, Atenció Inicial al Trauma pediàtric, Transport pediàtric, lactància materna i un curs sobre el programa d’optimització d’antibiòtics PROA, entre d’altres.

És essencial que els residents es formin en la metodologia de la recerca, necessària per participar i desenvolupar treballs d’investigació. Durant la residència els convidem a dur-los a terme i poder així participar en comunicacions a congressos i publicacions.

Disposem d’una Subcomissió de Docència de Pediatria, formada per residents i tutors, que representen els diferents Serveis i Unitats Assistencials de la pediatria. Els components d’aquesta subcomissió vetllen per l'aplicació pràctica de la formació i la seva integració en l'activitat assistencial. Gràcies a la implicació d’aquests professionals garantim el control del compliment dels objectius dels programes de formació.

Tots els objectius docents els assoliràs en 4 anys de residència, que es distribueixen de la següent manera:

 •  Durant el primer any de residència el resident es forma en aquelles especialitats que considerem bàsiques i transversals: Urgències, Hospitalització pediàtrica, Neonatologia de menor complexitat (inclou el nadó sa), Pediatria d’Atenció Primària i Endocrinologia pediàtrica.
 • El segon i tercer any es destinen a la formació en les especialitats pediàtriques: Pneumologia-Al·lergologia, Cardiologia, Nefrologia, Gastroenterologia-Nutrició-Hepatologia, Neurologia, Patologia infecciosa i Immunodeficiències, Oncohematologia, Cures Intensives Pediàtriques i Cures Intensives Neonatals.
 • El darrer any és un any de rotació voluntària que permet reforçar o ampliar aquelles subespecialitats que el resident consideri, així com formar-se en aquelles en què no ha tingut oportunitat durant la residència (Anestesiologia, Reumatologia, Cures Pal·liatives i Malalt crònic complex, SEM Pediàtric). Durant l’any de R4 també s’ofereix l’opció de fer una rotació externa de 2 mesos a un hospital nacional o internacional.

Per què fer pediatria a Vall d’Hebron

 • Perquè treballaràs en un hospital de referència directa per a la resta d'hospitals de Catalunya i altres comunitats autònomes.
 • Perquè comptem amb una unitat perinatal d'alt nivell tecnològic capacitada per a l'assistència de qualsevol patologia.
 • Perquè assistim a pacients pediàtrics que, per la seva complexitat clínica, requereixen el nivell més alt de tecnologia medicoquirúrgica.
 • Perquè tenim capacitat per realitzar les cirurgies més complexes (cirurgies cardíaques extracorpòries,  Neurocirurgia, tots els trasplantaments d’òrgan sòlid), així com altres tècniques de màxim nivell com trasplantament heteròleg de progenitors hemopoètics i  ECMO. Els pediatres ens encarreguem del maneig mèdic de tots aquests pacients.
 • Perquè podràs assolir els coneixements que necessita un/a pediatre/a per poder accedir al mercat laboral sense mancances, des de les consultes d’un centre d’atenció primària fins a totes les especialitats pediàtriques i serveis de cures intensives.
 • Perquè tindràs un tutor encarregat que et farà un seguiment continuat durant els teus quatre anys de formació.
 • Perquè l’ambient de treball és molt agradable, fomentant la col·laboració i no la competició.
 • Perquè com que som tants, faràs un munt d’amics que et duraran tota la vida.

Obstetrícia i ginecologia

Els residents d'Obstetrícia i Ginecologia realitzen durant la seva formació un aprenentatge continu i tutoritzat que els permet adquirir coneixements en profunditat sobre la fisiologia i les patologies de l'aparell genital femení, la gestació i el part.

Places acreditades

5 facultatius, 4 llevadores

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu d'Obstetricia i ginecologia

La Unitat Docent d'Obstetrícia i Ginecologia forma els seus residents en els aspectes fisiològics i patològics de la reproducció humana, i també en la gestació, el part i el puerperi, així com en les seves patologies. S'ocupa també dels òrgans que formen el tracte genital femení i de la mama. Els aspectes preventius, psíquics i socials relacionats amb tots aquests apartats, també són de la seva competència.

Per què fer l'especialitat a Vall d'Hebron?

 • Perquè oferim cures de màxima complexitat a mare i fill, i això ens diferencia de la resta d'hospitals. Aquest avantatge fa que el binomi mare-fill no tingui que separar-se en cap moment si hi ha alguna complicació.
 • Perquè som un hospital terciari amb serveis capdavanters. El volum de pacients del centre ofereixen un gran potencial docent i d’adquisició d’experiència.
 • Perquè cobrim la majoria d’especialitats i tindreu la possibilitat de veure patologia complexa i d’aplicar mètodes diagnòstics i de tractaments capdavanters.
 • Perquè la nostra oferta docent s’adapta a la iniciativa i vocació de cada resident, amb opcions des de les més assistencial a la més investigadora.

Webinar VHIR "Gestación y COVID-19: estudio clínico y microbiológico (Gesta-COVID19)"

Activitat Online
09.12.2020 - 16:00
Més informació

Medicina materna i fetal

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.