Codi
5
Codi Hipàtia
421

Recerca biomèdica en melanomes mod anim i càncer

Dermatologia

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron té com a missió el diagnòstic, tractament (mèdic i quirúrgic) i prevenció de les malalties de la pell, del subcutis, de les mucoses i dels annexos, com també de les manifestacions cutànies de les malalties sistèmiques i les manifestacions sistèmiques de les malalties cutànies. El Servei és referent en problemes dermatològics complexos que precisen tractaments especialitzats. 

El servei de Dermatologia compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:42
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Oncologia Mèdica

El Servei d’Oncologia es va establir el 1995 per complir els nous requisits de l’atenció oncològica, com són proporcionar coordinació dels diferents serveis i crear equips d’atenció multidisciplinaris totalment interrelacionats. És un centre model a Europa.
El servei de Oncologia Mèdica compta amb l'acreditació
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 30.12.2021, 13:41
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Oncologia mèdica

La complexitat dels diagnòstics i els tractaments que s'aborden al Servei d’Oncologia Mèdica requereixen el treball en equips multidisciplinaris formats per diferents especialistes, amb l’objectiu d’oferir un enfocament integral de la malaltia, des del diagnòstic fins a la fi del tractament. Per aquest mateix motiu funcionem a través de comitès experts en diferents tipus de càncer i avaluem conjuntament cada cas, per determinar el tractament indicat de manera personalitzada. Si et formes amb nosaltres, podràs treballar amb professionals altament qualificats i tecnologia d'última generació. La formació està garantida per programes de formació propis i per la col·laboració amb centres de qualitat i prestigi reconeguts.

Places acreditades

2

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu Oncologia Mèdica

El nucli d'aquesta unitat docent està format pel Servei d'Oncologia Mèdica, amb la participació dels Serveis d'Hematologia, Medicina Interna, Oncologia Radioteràpica, Radiologia, Anatomia Patològica, Malalties Infeccioses, Cures Pal·liatives, Unitat de Cures Intensives i la Unitat d'Urgències. La nostra unitat està capacitada per a la formació de tres residents per any. El procés formatiu del resident d'Oncologia Mèdica consta d'un total de cinc anys. Els dos primers anys es cursa un període de formació nuclear (troncal) i durant els tres anys següents es realitza el període específic de l'especialitat.

S'espera del resident d'oncologia mèdica que conegui en profunditat les opcions preventives, diagnòstiques i terapèutiques del càncer. És per això que ha d'actualitzar permanentment els seus coneixements sobre biologia del càncer. Per això, cal que participi en projectes d'investigació i promovent la cultura de la investigació d'excel·lència. A més, tindrà l’oportunitat de conèixer les principals línies d'investigació del departament i a participar-hi en algunes. Durant la formació aprendrà a tenir una actitud crítica i oberta enfront de la gran quantitat d'estudis clínics i avenços en el coneixement de l'especialitat, i a posar-hi per davant, sempre, les consideracions ètiques.

Per què fer la residència a Vall d’Hebron?

 • Perquè treballaràs en un entorn amable i professional on aprendràs a relacionar-te adequadament amb malalts, famílies i companys, i a aplicar els principis ètics que han de regir tota pràctica clínica, docent i investigadora.
 • Perquè en la nostra unitat es fomenta el treball en equip i s'estimula la docència.
 • Perquè fomentem el perfeccionament de l'anglès, llengua oficial de les ciències mèdiques.
 • Perquè fomentem que participis en cadascuna de les àrees de rotació, en totes les activitats habituals dels especialistes, tant en els aspectes assistencials de qualsevol tipus, com en els de formació, investigació i gestió clínica.
 • Perquè et formaràs en l'ambient adequat i durant tota la teva formació comptaràs amb l'ajuda i la supervisió dels residents sènior i dels metges adjunts.
 • Perquè promovem la participació activa en congressos nacionals i internacionals de l'especialitat i la presentació de comunicacions i pòsters. 

Dermatologia i venereologia

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron està acreditat per la formació de residents de dermatologia medicoquirúrgica i venereologia. El nucli de la unitat docent el formen el Servei de Dermatologia, la Unitat de Cirurgia sense ingrés (Parc Sanitari Pere Virgili) i el CAP dHorta. També formen part de la Unitat Docent els serveis de Cirurgia Plàstica, Medicina Interna, Microbiologia, Anatomia Patològica i la Unitat d'Urgències.

 

Places acreditades

2

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu de Dermatologia i Venereologia

Per què fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

 • Perquè et formaràs en atenció, diagnòstic i tractament dels problemes de la pell i podràs aconsellar els pacients en la prevenció de malalties dermatòlogiques.
 • Perquè podràs dedicar gran part de la residència a les dermatosis complexes i greus que s’atenen en un hospital d’alt nivell tecnològic, com és Vall d’Hebron. Així, podrà treballar en àrees subespecialitzades com l’oncologia cutània o els ingressos hospitalaris per malalties dermatològiques i hospital de dia.
 • Perquè al final de la residència, hauràs guanyat experiència en el maneig terapèutic de les dermatosis més prevalents, que probablement seran el motiu de consulta més freqüent al llarg de la teva vida professional.
 • Perquè dominaràs les exploracions complementàries diagnòstiques i les tècniques terapèutiques específiques de l’especialitat, com la fototeràpia, la crioteràpia o la dermatoscòpia.
 • Perquè podràs fer rotacions a la Unitat de tumors cutanis, cirurgia menor ambulatòria dermatològica, dermatologia pediàtrica i consultes externes de malalties cutànies oncohematològiques i lesions pigmentades.

 

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.