Seminari de Recerca Vall d'Hebron - Dra. María Elena Santolaya "Maneig dels episodis de febre i neutropènia en nens i nenes amb càncer"

 Seminaris
  Sala d'Actes planta baixa, Hospital General —
18/05/2022
18/05/2022 -- De 15:30h a 16:30h
Organitza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalitat: Semipresencial
Comparteix-lo:
Seminari de Recerca Vall d'Hebron - Dra. María Elena Santolaya "Maneig dels episodis de febre i neutropènia en nens i nenes amb càncer"

Cada episodi de neutropènia febril (NF) que presenta un nen amb càncer durant el seu tractament amb quimioteràpia requereix a) hospitalització, b) tractaments antimicrobians, c) exàmens de laboratori, d) imatges i eventualment e) hospitalització en unitats de pacient crític. És fonamental poder comptar amb un maneig precoç, racional i personalitzat dels episodis de NF, apuntant a tres aspectes fonamentals: una adequada estratificació de risc d'infeccions significatives, una bona presa de decisions per obtenir el millor resultat clínic i una optimització de l'ús de els recursos dels sistemes de salut.

CV: Dra. María Elena Santolaya, Pediatra, Infectòloga, Hospital de nens Dr. Luis Calvo Mackenna, Professora Titular, Facultat de Medicina, Universitat de Xile. Experta en maneig d'infeccions en nens immunocompromesos.

Amfitrions: Dr. Pere Soler Palacín i Dra. Natalia Mendoza, del grup de Recerca Infecció en el pacient pediàtric Immunodeprimit

Format: Presencial de lliure accés i gratuït.  Via online: registre https://gencat.zoom.us/j/94629751846#success

Activitats relacionades

Research Seminar in the use of Nanoparticles

23.03.2023 - 14:00
Més informació

Defensa de tesi 'Repercussió de la infecció per SARS CoV-2 a la gestació'

24.03.2023 - 11:00
Més informació

Acte de l’eCORE Salut Global 'Impacte de la contaminació i el canvi climàtic a la salut'

28.03.2023 - 14:00
Més informació

Defensa de tesi 'Paper de la microbiota intestinal i el perfil metabolòmic en la Diabetis Tipus 2: efectes sobre els factors de risc de les comorbiditats associades a aquesta patologia i la resistència a la insulina específica d’òrgans i teixits'

30.03.2023 - 10:30
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.