Webinar d'Infermeria "Eficàcia de les intervencions prequirúrgiques per fomentar l'abandonament del consum de tabac: revisió sistemàtica"

 
09/11/2022
09/11/2022 -- De 15:00h a 16:00h
Organitza :
Grup de Recerca Multidisciplinari d'Infermeria de Recerca (VHIR)
Modalitat: Online
Inscriu-t'hi
Comparteix-lo:

Revisió sistemàtica seguint les directrius PRISMA que avalua l'eficàcia de les diferents intervencions prequirúrgiques per tal de fomentar el cessament del consum de tabac abans d'una cirurgia en els últims 10 anys.

L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar l'eficàcia de les intervencions prequirúrgiques per promoure l'abandonament del consum de tabac en termes d'abstinència i de reducció de les complicacions quirúrgiques. Es va dur a terme una revisió sistemàtica dels assaigs clínics aleatoris (ECA) publicats entre març de 2009 i abril de 2021 seguint les directrius PRISMA. Es van incloure ECA que comparaven l'eficàcia d'un programa per deixar de fumar dirigit a un grup intervenció (IG) versus la intervenció habitual o una altra dirigida a un grup control (GC). Es van admetre tots els enfocaments per deixar de fumar (presencial, telefònica, grupal, individual, multicomponent, etc.), així com tots els mètodes de valoració de l'abstinència, temps de seguiment, especialitats quirúrgiques, definició de fumador i tot tipus de complicacions quirúrgiques. Es van incloure 11 articles originals que corresponien a 9 estudis. Els resultats van mostrar taxes d'abstinència postoperatòria a llarg termini (de 6 a 12 mesos) entre el 25, 0% i el 36, 4% en ECA amb intervencions intensives multicomponents, enfront de taxes al voltant del 13,0% en intervencions breus. Dues intervencions multicomponents van obtenir millores significatives pel que fa a la reducció de les complicacions quirúrgiques postoperatòries a curt termini. En conclusió, les intervencions multicomponents prequirúrgiques per deixar de fumar són més efectives que les intervencions breus pel que fa a l'assoliment de l'abstinència i a la reducció de les complicacions quirúrgiques. El temps de seguiment i la intensitat de les intervencions van ser predictors de l'abandonament.

Moderadora: Dra. Esperanza Zuriguel, Cap del Grup de recerca multidisciplinari d'infermeria del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

Ponent: Eva Gavilan Castillo, membre del Grup de recerca multidisciplinari d'infermeria del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

Inscriu-t'hi: https://app.livestorm.co/vhir/webinar-infermeria-a-carrec-eva-gavilan

Activitats relacionades

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Redefining APECED syndrome'

02.10.2023 - 15:00
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Molecular Insights into the Pathogenesis of Cerebral Amyloid Angiopathy (CAA): What we can learn from familial Dutch-type CAA'

03.10.2023 - 15:00
Més informació

Curs de Simulació en habilitats no tècniques en l'atenció al dol perinatal

03.10.2023 - 09:00
Llevadores, obstetres, anestesiòlegs, infermeres, neonatòlegs i TCAIS.
Més informació

Vall d'Hebron Talks 'Migranya, cefalea en agrupaments i neuràlgia: és el mateix, o no?'

Activitat Online
04.10.2023 - 15:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.