Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
L’aplicació Planttes està pensada perquè siguin els mateixos al·lèrgics els que identifiquin la planta que pot perjudicar-los, la situïn al mapa i facin fotografies del seu estat de floració
Informar a les persones que pateixen al·lèrgies ambientals sobre les plantes del seu entorn que els hi poden afectar i del seu estat de fenològic (si tenen flors obertes, tancades o fruits) és l’objectiu de l’aplicació Planttes, una iniciativa del Punt d’Informació Aerobiològica de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) inscrit a l’Oficina de Ciència Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona. “Com a professionals, ens sembla d’especial interès que els pacients amb al·lèrgia al pol·len sàpiguen les rutes més segures en èpoques especialment sensibles com la primavera, actualitzades en temps real, i aquelles zones que convé que evitin perquè poden patir més símptomes”, resumeix la Dra. Paula Galván, del Servei d’Al·lergologia de Vall d’Hebron.
L’aplicació Planttes està pensada perquè siguin els mateixos al·lèrgics els que identifiquin la planta que pot perjudicar-los, la situïn al mapa i facin fotografies del seu estat de floració. “Nosaltres validem que la informació sigui correcta, la idea és que cada ciutadà apadrini les plantes al·lergógenes que estan més a prop de casa seva, vagi vigilant-les i les registri quan observi canvis”, explica Concepción De Linares, professora associada i investigadora del Punt d’Informació Aerobiològica de la UAB.
La web del Punt d’Informació Aerobiològica de la UAB ja publica amb periodicitat setmanal els nivells de pol·len i espores al·lergògenes. Amb l’app Planttes es guanyarà en precisió, ja que els punts de captació d’informació es multipliquen, i l’actualització de la informació serà contínua. “Es tracta d’un projecte que converteix al ciutadà en científic i fa que ajudi a altres amb la seva investigació”, resumeix De Linares.
“L’al·lèrgia al pol·len és la segona en importància a Barcelona, per darrere dels àcars”, explica la Dra. Paula Galván: “la rinoconjuntivitis (congestió nasal, esternuts, llagrimeig i picor d’ulls) i asma bronquial són els seus símptomes habituals”. Per tal d’afavorir el benestar de les persones que pateixen al·lèrgia al pol·len, especialment pertinaç a la primavera, l’arbrat viari hauria de planificar-se atenent a criteris de diversitat, tant d’espècies com de sexes.
“A Barcelona, i a altres grans ciutats de l’Estat com Madrid i Saragossa, predominen els arbres mascles, més frondosos i que creixen més ràpid, també els que generen més pol·len malauradament”, explica Galván. Per espècies, els majoritaris són els plàtans i els lledoners, amb 44.167 exemplars i 19.530 sobre un total de 157.098 arbres plantats, segons dades de l’Anuari Estadístic de la Ciutat de Barcelona corresponents a 2018. Per tal de donar a conèixer el projecte i l’app Planttes s’estan celebrant xerrades als diferents districtes de Barcelona. Avui ha tingut lloc l’última d’elles, a càrrec de la Dra. Paula Galván i de Concepción De Linares, a la sala polivalent de Montbau.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.