Andrés Iniesta ha visitat el Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron per donar suport a la campanya “Amb tu, com a casa”

Aquest dijous 18 de gener, Andrés Iniesta, futbolista del FC Barcelona, i la seva dona, Anna Ortiz, han visitat el Servei de Neonatologia de l’Hospital MaternoInfantil Vall d’Hebron per donar suport a la campanya “Amb tu, com a casa”, impulsada per la Fundació Bancària “la Caixa”.

18/01/2018

Aquesta campanya té com a objectiu recaptar 880.000 euros per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada. El nou centre posarà a disposició dels pares habitacions familiars d’ús exclusiu, amb tot l’equipament necessari perquè es puguin formar en l’atenció a les necessitats dels seus fills i fer-se’n càrrec de la seva cura. Per tant, el projecte potenciarà la inclusió de les famílies com a part de l’equip que cuida al nadó. El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron és un dels pioners en aquest tipus d’enfocament, i és un dels dos únics centres de l’Estat acreditats per a la formació en NIDCAP® (un model de cura individualitzada del nadó, pell amb pell, centrada en el neurodesenvolupament). 

Després de visitar el Servei de Neonatologia i parlar amb els responsables del servei i alguns dels pares amb nadons ingressats, Andrés Iniesta ha assenyalat que “tant la meva dona com jo estem molt contents que Vall d’Hebron compti amb nosaltres per a aquesta iniciativa. Quan ets pare, tot ho sents mot més, i per aquest motiu empatitzem molt amb els pares dels nens prematurs. Estem molt agraïts de formar part d’aquesta gran família”. 

Per la seva banda, la Dra. Anna Ochoa, Directora Assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha assenyalat que, gràcies al nou Centre de Neonatologia Avançada, serà més fàcil “convertir als pares i les mares en cuidadors, ja que podran conviure amb el seu nadó a l’hospital com si estiguessin a casa seva.La inclusió de les famílies en l’equip de cures i el contacte pell amb pell són essencials a l’hora de millorar l’evolució dels nadons prematurs i reduir les possibles seqüeles”.  

Andrés Iniesta i la seva dona Anna Ortiz apadrinen la campanya i han fet un vídeo de suport on animen als ciutadans i empreses que ho desitgin a fer les seves aportacions a través del web ambtucomacasa.com,  la plataforma de crowdfunding migranodearena.com i a través del portal de donatius Caixa Bank, o bé comprant samarretes Uttopy amb el lema #BornToBeExtraordinary, que és a la vegada l’etiqueta de la campanya a xarxes socials.

L’objectiu de potenciar les cures centrades en el desenvolupament del nadó i la seva família va començar a Vall d’Hebron fa 15 anys, amb grans resultats tant en la millora de l’índex de supervivència com en la reducció de les seqüeles dels nounats amb dificultats. El nou centre, que suposarà un nou pas important dins del projecte, serà el resultat de la reestructuració d’una part de les instal·lacions del Servei de Neonatologia. La Unitat de Cures Intermèdies i Bàsiques, que es troba actualment a la segona planta de l’Hospital MaternoInfantil, es traslladarà a la planta semisoterrani, en una zona d’uns 500 m2, que estarà en comunicació directa amb l’UCI i Semicrítics Neonatals.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.