Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El “J-BID José Baselga Innovative Disruption Program” comptarà amb una inversió de fins a 6 milions d’euros i pretén retenir el talent investigador i els joves investigadors a Espanya.
El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d’Hebron, i AstraZeneca España han signat un acord d’investigació pioner a Espanya per fomentar la recerca preclínica i continuar amb el llegat del fundador del VHIO i després vicepresident d’Oncologia d’AstraZeneca, el doctor Josep Baselga. El programa, dotat amb una inversió de fins a 6 milions d’euros, s’anomena José Baselga Innovative Disruption Program (J-BID) i estarà orientat a enfortir la recerca preclínica i translacional amb l’objectiu de retenir el talent investigador al nostre país.
Nascut a Barcelona el 1959 i mort el passat 2021 a causa de la malaltia de Creutzfeldt-Jakob, el Dr. Josep Baselga va ser el primer director i fundador del VHIO, un cop va haver completat la seva formació als EUA. Després d'aquesta etapa, va treballar al Massachusetts General Hospital (Massachusetts, EUA), al Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Nova York, EUA) i, posteriorment, com a vicepresident mundial de l’àrea d’Oncologia d’AstraZeneca. Un dels seus objectius, durant tot aquest temps, va ser aconseguir augmentar la col·laboració entre les entitats públiques i privades per afavorir la investigació contra el càncer.
"AstraZeneca ha fet una gran aposta per una nova manera d’entendre l’R+D i ha ampliat la capacitat investigadora pròpia a través d’un model col·laboratiu publicoprivat amb centres de recerca associats", assenyala Rick R. Suárez, president d’AstraZeneca España. "Amb aquest conveni de col•laboració, tenim l’objectiu de continuar amb el llegat del nostre vicepresident mundial anterior, el doctor Josep Baselga, amb el foment tant de la col•laboració entre centres públics i institucions privades com de la recerca preclínica i la translacional, parts fonamentals per a l’avenç dels tractaments oncològics. Així mateix, aquesta col•laboració vol contribuir a retenir el talent científic dins de les nostres fronteres i promocionar el talent jove entre els investigadors espanyols", afegeix.
Per la seva banda, el doctor Josep Tabernero, director del VHIO i cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha recordat la importància de la tasca investigadora del Dr. Baselga. "Josep Baselga, a més del meu mentor i amic, va ser un visionari a l’hora de plantejar estratègies terapèutiques noves contra el càncer. Va ser el pare de la recerca translacional i la medicina de precisió. Gràcies a les seves investigacions, hem aconseguit entendre molt millor la biologia del càncer i plantejar maneres noves d’abordar la malaltia", ha assenyalat. "Per això, gràcies a aquest acord de col·laboració, esperem poder afavorir el talent d’altres investigadors amb plantejaments disruptius amb l’objectiu d’obtenir tractaments més eficaços i individualitzats per a les i els pacients oncològics, especialment en aquells casos en què no responen a les teràpies estàndard".
Espanya, líder de la recerca mundial
A més, el VHIO és membre de la iniciativa d'AstraZeneca "Partner of Choice Network", un programa de col·laboració publicoprivada internacional que té 9 centres repartits arreu del món, amb una gran capacitat de recerca translacional.
Espanya té 2 centres al programa; el VHIO és el centre que més programes té oberts actualment. El nostre país està tan sols per darrere dels Estats Units, que compta amb 3 centres, la qual cosa ens posiciona com a elecció preferent a l’hora de desenvolupar recerca preclínica i translacional a escala mundial per part d'AstraZeneca. "Espanya representa un terç dels projectes d’investigació aprovats entre 2019 i 2021 per mitjà del programa Partner of Choice i a través de models de recerca preclínica, la qual cosa representa una inversió extra d’aproximadament 8 milions d’euros. A AstraZeneca estem compromesos amb totes les fases de la recerca dels tractaments contra el càncer, amb l’objectiu d’aconseguir curar-lo i eliminar-lo com a causa de mort", conclou el president d'AstraZeneca España, Rick R. Suárez.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.