Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
L’objectiu és gaudir d’una experiència única i demostrar que amb una cardiopatia es pot fer una vida normal
Una vintena de nens i nenes amb cardiopaties van participar el passat diumenge 14 de juliol en un bateig de submarinisme. Es tracta d’una iniciativa del Servei de Cardiologia Pediàtrica de Vall d’Hebron, l’Associació Cases amb Cor i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS). L’objectiu és “gaudir d’una experiència única i demostrar que amb una cardiopatia es pot fer una vida normal, fins i tot activitats com un bateig de submarinisme en la majoria dels casos”, segons explica el Dr. Ferran Gran, cardiòleg i promotor de la iniciativa.
L’activitat va tenir lloc al Fòrum de Barcelona i va tenir una primera part on els infants van rebre tallers i explicacions sobre biologia marina. La part aquàtica va realitzar-se en dos grups, on els participants van dividir-se segons l’edat: els menors de 10 anys van fer snorkel i, els majors de deu anys, busseig amb regulador i botella d´aire en una immersió a poca profunditat. “Volem normalitzar el fet de tenir una cardiopatia, no ha de suposar un fre”, valora el Dr. Ferran Gran.
Cardiopaties congènites, les més freqüents
Les cardiopaties poden estar ja presents al néixer (cardiopaties congènites) o bé desenvolupar-se al llarg de la vida. Les cardiopaties congènites són les majoritàries: a Catalunya neixen cada any al voltant de 600 nens que les pateixen (la incidència és d’entre 5 i 12 per cada 1.000 nounats), dels quals al voltant d’un 25% necessita una intervenció quirúrgica.
La majoria de nens que neixen amb una cardiopatia congènita s’operen abans de l’any de vida, però d’altres s’operen de més grans i fins i tot d’adults. Fa 30 anys la mortalitat era molt elevada: la majoria de nens amb una malaltia de cor no superaven la infància. Actualment, gràcies als avenços del diagnòstic i del tractament, la mortalitat s’ha reduït dràsticament, fins a només l’1-3%. Tot i que els nens que pateixen cardiopaties han de seguir controls de per vida, poden portar a terme una vida totalment normal.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.