Celebrem la II Jornada d’Avenços en Síndromes de Sensibilització Central

Dins d'aquest grup de malalties les majoritàries són la fibromiàlgia, que pateixen unes 200.000 persones a Catalunya, i la Síndrome de Fatiga Crònica, amb 45.000 afectats

14/05/2019

Cansament extrem (físic i mental), dolor, insomni, problemes de memòria  i, sovint, aïllament. Són els símptomes més freqüents de les síndromes de sensibilització central (SSC). Es tracta d’un grup de malalties de les quals les majoritàries són la fibromiàlgia, que pateixen unes 200.000 persones a Catalunya, i la Síndrome de Fatiga Crònica, amb 45.000 afectats. Han protagonitzat la II Jornada d’Avenços en Síndromes de Sensibilització Central, organitzada per Vall d’Hebron juntament amb l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF) i la Plataforma Familiars FM-SFC-SQM.

Com a novetat d’enguany, la jornada ha incorporat al seu programa la síndrome de l’intestí irritable, amb una xerrada a càrrec del Dr. Javier Santos, gastroenteròleg de Vall d’Hebron,  i la Sensibilitat Química Múltiple. “Les SCC són malalties molt comòrbides i que tenen fisiopatologia en comú, per tant és necessari un abordatge global”, destaca la Dra. Miriam Almirall, reumatòloga i Coordinadora de la Unitat d'Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Vall d'Hebron.

Tot i que en els últims anys s’ha millorat en la visibilització d’aquestes malalties, cal continuar treballant, destaca la Dra. Almirall. “Són les grans oblidades, malalties que tradicionalment eren considerades invisibles: jornades com aquesta són necessàries per donar-les a conèixer i anar de la mà els professionals i els pacients”, afegeix.

Xerrades que abordaran els mites i realitats en fibromiàlgia, el tractament multicomponent, la formació a metges d'atenció primària, la síndrome de l'intestí irritable, les darreres novetats en la síndrome de fatiga crònica i l’impacte de la sensibilitat química múltiple dins les SSC formen part del programa.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.