Cinc científics de Vall d’Hebron, entre els més citats del món

El rànquing dels científics més citats de l’any que elabora The Web of Science Group inclou el Dr. Josep Tabernero, la Dra. Enriqueta Felip, el Dr. Xavier Montalban, el Dr. Javier Cortés i el Dr. Francisco Guarner.

18/11/2020

The Web of Science Group, una companyia vinculada a Clarivate Analytics, publica anualment un rànquing dels científics més citats del món durant l’últim any. Per elaborar-lo es fa servir el recompte de cites durant l’última dècada per identificar els investigadors més influents en diferents disciplines científiques i ciències socials. Aquest 2020 aquest rànquing ha reconegut a cinc científics de Vall d’Hebron: el Dr. Josep Tabernero, Cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO); la Dra. Enriqueta Felip, Cap de Secció del Servei d’Oncologia Mèdica i Responsable de la Unitat de Tumors Toràcics de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del VHIO;  el Dr. Xavier Montalban, Cap del Servei de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, cap del Grup de Recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i director del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat); el Dr. Javier Cortés, investigador de VHIO, i el Dr. Francisco Guarner, investigador principal del Grup de Recerca en Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva del VHIR.

L’anàlisi de cites identifica els investigadors més influents segons el que determinen els seus iguals a tot el món, i aquells que han guanyat reconeixement de manera constant en forma d’alts recomptes de cites durant una dècada. La Web of Science serveix com a plataforma per a les llistes d’investigadors els registres de cites de les quals els situen a l’1% superior en els seus respectius grups. La seva producció constant d’articles molt citats reflecteix les seves contribucions essencials i la utilitat de la seva feina, jutjada repetidament pels seus iguals.

En total, al rànquing de 2020 hi ha 6.167 de més d’una seixantena de països. En aquesta llista s’inclouen 26 guardonats amb el Premi Nobel i 66 “Clarivate Analytics Citation Laureates”, persones que, a través de l’anàlisi de citacions, aquesta empresa ha identificat com a investigadors “de classe Nobel” i potencials guanyadors en el futur del prestigiós guardó.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.