Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Dos nadons prematurs extrems han mort a Vall d’Hebron els dies 22 i 24 d’abril. Un nadó nascut a les 24 setmanes amb 680 grams de pes i un nadó nascut a les 25 setmanes amb 485 grams. El nadó de 680 grams va néixer el 15 d’abril i tres dies després presentava un quadre de simptomatologia compatible amb enterocolitis i un quadre de sèpsia. El nadó de 485 grams va néixer el 16 d’abril i sis dies després presentava un quadre de simptomatologia compatible amb enterocolitis i un quadre de sèpsia. En tots dos casos es va realitzar tractament simptomàtic, suport vital i teràpia amb antibiòtics d’ampli espectre.
Com explica la Dra. Rocío Cebrián, subdirectora assistencial de Vall d’Hebron, “l’enterocolitis és una malaltia molt freqüent entre els prematurs, que causa la inflamació de l’intestí i facilita el pas dels bacteris a la circulació sanguínia”. En tots dos casos, com afegeix, la Dra. Rocío Cebrián, “el germen associat a la sèpsia ha estat la Klebsiella pneumoniae BLEE, un bacteri multiresistent”. Per tant, la causa de la mort és “una combinació de les complicacions derivades de l’extremada fragilitat pròpia dels nens prematurs sumades a la sèpsia”.
L’extremada prematuritat i el baix pes dels nadons són factors que influencien de forma molt considerable en la probabilitat de supervivència. “En els nadons nascuts amb menys de 700 grams, la supervivència a tot l’Estat és del 46% mentre que a Vall d’Hebron és del 80%. Fa 10 anys, el límit de la viabilitat dels nadons estava en 24 setmanes i 500 grams”, ha afegit la Dra. Rocío Cebrián.
La Dra. Magda Campins, cap del Servei d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de Vall d’Hebron, ha assenyalat que “la presència i contagi d’aquests bacteris no és una situació excepcional als hospitals i menys a una UCI a causa de l’extens ús d’antibiòtics i de molta instrumentació”. Des de la detecció d’aquests dos casos d’infecció per Klebsiella pneumoniaeBLEE, “els dos nadons van estar aïllats amb mesures molt estrictes de protecció i hi havia personal dedicat exclusivament a ells”, afegeix la Dra. Magda Campins.
A més, Vall d’Hebron ha aplicat les mesures necessàries per evitar noves complicacions associades a aquest bacteri. “Hem realitzat anàlisi per descartar fonts ambientals del bacteri. També estem estudiant tots els 45 nadons ingressats i hem detectat la presència del bacteri en vuit nens més que no presenten símptomes. No es tracta d’un fet excepcional, ja que aquest bacteri és freqüent als hospitals. Aquests nadons reben l’atenció sanitària per evitar que desenvolupin una infecció”, indica la Dra. Magda Campins.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.