CosmoCaixa acull l’estrena a Catalunya del documental UNREST, premiat al Sundance Film Festival 2017

El proper dilluns 9 d'abril de 2018, a les 19:00 hores a CosmoCaixa de Barcelona, ​​i continuant amb la gira de projeccions, s'estrenarà a Catalunya la pel·lícula documental UNREST, guanyadora -entre altres- del premi especial del jurat en el Sundance film Festival 2017 i que a més va estar entre les 15 preseleccionades per als Oscars 2018.

05/04/2018

UNREST és un film documental on la seva protagonista i directora, Jennifer Brea, ens mostra com ella i el seu marit afronten la dura realitat de la malaltia que pateix, la Síndrome de Fatiga Crònica / Encefalomielitis Miàlgica (SFC / EM). Es tracta d’una malaltia devastadora i multisistèmica que causa disfunció dels sistemes neurològic, immune, endocrí i metabòlic. És, tant dura i incapacitant, com desconeguda i incompresa, tant socialment com pels mateixos metges.

Jennifer comença a gravar el seu dia a dia amb la seva càmera, mostrant-nos els molts inconvenients, impediments i incomprensions que es troba, que la portaran a iniciar una recerca de respostes per tot el món, tot i que la malaltia la deixa postrada al llit. D'aquesta manera, aconsegueix contactar amb altres afectats i conèixer les seves històries, molt similars a la seva, que també deixa plasmades en aquest film.

La pel·lícula és una història de superació que ens revela la dura i punyent realitat a la qual han de fer front dia a dia aquests malalts, obrint les portes de les seves llars i habitacions, en les que passen tantes hores, i mostrant-nos el que no se sol ensenyar ni conèixer sobre com es veuen afectades les seves vides.

Jennifer Brea és, a més, la creadora del moviment d'abast mundial #MillionsMissing.

L'acte serà presentat pel Dr. José Alegre Martín, referent en SFC / EM al Campus Vall d'Hebron. A la projecció de la pel·lícula li seguirà un breu col·loqui que comptarà amb la col·laboració de:

  • Dr. Jesús Castro, investigador de la Unitat de Recerca de SFC / EM del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).
  • D. Raimon Cortada,  Fundador de Laboratoris Vitae Natural Nutrition.
  • Dª.  Mª José Félix,  Presidenta de la Confederació Nacional de SSC i de l’Associación Nacional DOLFA de nens, adolescents i joves amb SSC.

La projecció del documental a Catalunya ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i l'Associació Nacional DOLFA, juntament amb la Confederació Nacional de Síndromes de Sensibilitat Central (SSC). Aquesta col·laboració permet la sensibilització social sobre aquesta malaltia, així com aconseguir fons per a la seva investigació.

Després de la projecció a CosmoCaixa, el film també es podrà visualitzar en els centres CaixaForum de Tarragona, Lleida i Girona.

 

Cine Forum del documental UNREST

 

Dia: Dilluns 9 d’abril

Hora: 19:00 hores

Lugar: CosmoCaixa, Carrer d’Isaac Newton, 26 Barcelona

 

 

Per confirmar assistència i més informació:

 

Departament de Comunicació de la Fundació Bancària ”la Caixa”

Irene Roch: 934 046 027 / 669 457 094 / iroch@fundaciolacaixa.org

http://www.lacaixa.es/obrasocial/

 

Unitat de Comunicació i Imatge Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus

Fran García 672 204 546  fran.garcia@vhir.org

Immaculada Hernández 673 621 210 immaculada.hernandez@vhir.org

Vall d’Hebron. Barcelona Hospital Campus

 

Passeig de la Vall d’Hebron, 119-129 | 08035 Barcelona | Tel. 93 489 44 35

correu@vhebron.net | www.vhebron.net

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.