D-Sight, spin-off de Vall d’Hebron, capta 1 milió d’euros per a desenvolupar el seu fàrmac contra la retinopatia diabètica en fases primerenques i el glaucoma

La inversió permetrà a D-Sight avançar amb la primera fase de validació clínica del seu fàrmac contra la retinopatia diabètica en fases primerenques i el glaucoma.

02/05/2023

D-Sight, una spin-off del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) recentment constituïda, ha rebut un milió d'euros d'inversió per part del fons de capital de risc Clave Capital per a desenvolupar noves estratègies terapèutiques innovadores per al tractament de la retinopatia diabètica i altres malalties neurodegeneratives de la retina, com el glaucoma. Aquesta operació representa la primera inversió del fons a Catalunya.

Amb més de 15 empreses constituïdes, D-Sight és una operació pionera per al VHIR, qui continua apostant per la promoció de talent innovador sota un model “entrepreneur in residence” a través de la CEO i co-fundadora d'aquesta empresa, Carla Maté Goldar. En aquest model, membres interns de la Institució ofereixen els seus serveis professionals als projectes en fase de creació d'empresa amb l'objectiu d'accelerar i afermar la seva trajectòria empresarial. I en alguns casos, com és el de Carla Maté, culminar aquesta col·laboració formant part de l'equip emprenedor del projecte. 

El primer projecte empresarial de D-Sight té el seu origen en una línia de recerca amb més deu anys de trajectòria i incubació dins del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del VHIR, i el Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, el 20è millor del món i primer de l'Estat en la seva especialitat (segons el rànquing “The World Best Specialized Hospitals 2023” publicat per la prestigiosa revista Newsweek). Al capdavant d'aquesta recerca es troben els altres co-fundadors de l'empresa, el Dr. Rafael Simó i la Dra. Cristina Hernández, reconeguts líders d'opinió mundials en l'àmbit de la diabetis i la retinopatia diabètica. 

La incidència de la diabetis en la població mundial és cada vegada més elevada. “L'envelliment poblacional i altres factors de risc faran que la incidència de diabetis i de retinopatia diabètica, la seva afectació microvascular més comuna, augmentin de manera exponencial en els pròxims anys”, indica el Dr Rafael Simó, cap del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del VHIR i co-fundador de D-Sight.

La retinopatia diabètica és la complicació microvascular més comuna associada a la diabetis, i la principal causa de discapacitat visual i ceguesa prevenible en la població en edat laboral de tot el món. “Els únics tractaments disponibles en el mercat són altament invasius (làser i injeccions intravítries), cars i presenten multitud d'efectes adversos associats. Estem per tant davant una necessitat mèdica no coberta d'escala mundial, per a la qual D-Sight té una solució innovadora, de baix cost, no invasiva, segura i eficaç”, explica la CEO de D-Sight, Carla Maté Goldar.

Amb el finançament obtingut, D-Sight podrà avançar amb la primera fase de validació clínica d'aquest fàrmac, amb l'objectiu de continuar validant-lo en fases més avançades de desenvolupament clínic que permetin la seva posterior llicència comercial a grans companyies farmacèutiques del sector que comercialitzin el producte. La missió i visió de l'empresa a llarg termini és investigar i desenvolupar noves teràpies innovadores per al tractament d'altres malalties de la retina on la neurodegeneració juga un paper clau, com el glaucoma.

La constitució d'aquesta spin-off representa el primer model “entrepreneur in residence” del VHIR.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.