El Codi Sèpsia Intrahospitalari de Vall d’Hebron celebra cinc anys

Des de la seva creació a l’octubre de 2005, el Codi Sèpsia Intrahospitalari s’ha activat en 3.054 pacients adults i 265 pediàtrics.

15/10/2020

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron va posar en funcionament en 15 d’octubre de 2015 el Codi Sèpsia Intrahospitalari per millorar l'atenció als pacients que pateixen aquesta malaltia complexa. La sèpsia és una disfunció orgànica potencialment mortal causada per una resposta disregulada de l’organisme contra la infecció (bacteriana, vírica o fúngica) i, en un 20 % dels casos, produeix la mort del pacient. Tot i que representa un petit percentatge de les infeccions quotidianes, la seva gravetat i el fet que repercuteixi sobre altres òrgans o l'estat general fa fonamental una actuació tan ràpida com sigui possible. Des de la seva creació, el Codi Sèpsia Intrahospitalari s’ha activat en 3.054 pacients adults i 265 pediàtrics. L'equip del Codi Sèpsia del Servei de Microbiologia, coordinat per la Dra. Nieves Larrosa, té com a objectiu identificar ràpidament els microorganismes responsables de la infecció, de forma que els metges poden aplicar el tractament més adequat de forma precoç.

Tot i que diversos hospitals catalans disposen de Codi Sèpsia, el de Vall d'Hebron es caracteritza per la multidisciplinarietat i la col·laboració estreta entre professionals dels Serveis de Medicina Intensiva, Microbiologia, Anestesiologia, Traumatologia i Urgències. "La comunicació diària i la discussió dels casos, així com la valoració entre l’equip de l'evolució dels malalts, resulta fonamental per al bon funcionament del Codi Sèpsia Intrahospitalari a la pràctica clínica", avalua el Dr. Juan Carlos Ruiz-Rodríguez, del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Banc de Sèpsia

"Des que va posar-se en marxa fa cinc anys, el Codi Sèpsia Intrahospitalari ens ha permès millorar l'atenció als pacients i crear un banc de sèpsia. Només n’existeixen uns altres dos al món, gràcies al qual s'han realitzat diversos projectes de recerca nacionals i internacionals", explica el Dr. Juan Carlos Ruiz-Rodríguez.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.