El Dr. Eloy Espin és el nou president de l'Associació Espanyola de Coloproctologia

Planteja aconseguir el reconeixement de la cirurgia colorectal com a super especialitat 

13/06/2017

​El Dr. Eloy Espin, cap de la Unitat de Cirurgia Colorectal del Servei de Cirurgia Interna Vall d’Hebron, ha estat escollit nou president de l’Associació Espanyola de Coloproctologia (AECP) al seu congrés, celebrat el passat mes de maig a Almeria. La candidatura liderada pel Dr. Espin assumeix aquest repte, que el nou màxim responsable de l’entitat qualifica de “repte molt important” i “desafiament”.  Ara treballaran per aconseguir que l’AECP sigui “més forta, més plural i més segura”.

Un dels principals reptes de la nova junta és aconseguir que a l’Estat es reconegui la cirurgia colorectal com una super especialitat. De fet, el Dr. Espin apunta que ja és així a altres països europeus i als Estats Units. En aquest sentit, apunta que “hi ha més de 50 cirurgians a l’Estat amb el títol de boardde coloproctologia de la Unió Europea d’Especialistes Mèdics (UEMS)”.

Entre els objectius a assolir hi ha el de finalitzar el procés de professionalització de la secretaria de l’associació, dissenyar l’estratègia de futur i crear un format en els cursos de formació, enfortir els llaços amb altres societats científiques, infermeria especialitzada i grups de pacients, així com incrementar la participació dels socis amb la creació de grups de treball i donar més visibilitat a l’AECP entre els seus associats. Per fer-ho, el Dr. Espin compta amb “una junta formada per uns excel·lents cirurgians, amics i amb una visió de conjunt i generositat molt important”.

 

El Dr. Eloy Espin

El Dr. Eloy Espin és especialista en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té el grau de Doctor per la UAB amb qualificació cum laude per unanimitat. A la vegada, és expert en cirurgia colorectal per la Universitat de Navarra, ha estat certificat per l’European Board of Coloproctology per la UEMS i és international fellow per l’American Society of Colon and Rectum Surgeons (ASCRS).

És cap de la Unitat de Cirurgia Colorectal del Servei de Cirurgia General Vall d’Hebron i professor titular de la UAB a la Facultat de Medicina. També és autor de més de 250 presentacions a congressos i reunions nacionals i de més de 100 a congressos internacionals, així com autor o coautor de 44 publicacions a revistes nacionals i de 79 a internacionals i de 17 capítols de llibres.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.