El Dr. Ferran Pellisé rep el Hibbs Award per la investigació en desviacions de columna

La Scoliosis Research Society (SRS) ha atorgat aquest prestigiós reconeixement al equip del Dr. Pellisé per l’estudi sobre la semblança dels efectes adversos de les cirurgies en pacients ancians i en la població adulta en general.

05/01/2022

La Scloliosis Research Society (SRS), societat mèdica referent en les millors pràctiques i investigació en desviacions de la columna, ha guardonat amb el prestigiós Hibbs Award a l’equip internacional d’investigació del que forma part el doctor Ferran Pellisé, cap de la Unitat de Raquis del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i responsable de la Unitat de Recerca en Columna Vertebral del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). L’estudi premiat “Adverse Events in Multilevel Surgery in Elderly Patients with Spinal Deformity: Report of the Prospective Evaluation of Elderly Deformity Surgery (PEEDS)” és fruit de la investigació portada a terme entre més de 200 pacients de 12 centres hospitalaris, i ha versat sobre la semblança dels efectes adversos de les cirurgies en pacients ancians i en la població adulta en general, que pateixen deformitat espinal.  

El Hibbs Award, creat en honor de Russell A. Hibbs, pioner en cirurgia de escoliosi, s’atorga anualment al millor treball d’investigació d’aquesta especialitat. Els nominats són seleccionats per un comitè i pels assistents a la reunió anual de la SRS, que convoca als millors especialistes d’escoliosi de tot el món. La investigació en la que participa el Dr. Pellisé va ser escollida entre els més de 140 treballs presentats a l’última reunió anual celebrada enguany a St. Louis (Estats Units). Es tracta de la segona vegada que el Dr. Pellisé rep aquest premi, que ja va guanyar al 2013. L’any passat va quedar finalista.  

La Scoliosis Research Society (SRS), fundada al 1966 a Wisconsin (EEUU), va néixer amb la voluntat de concentrar-se específicament en l’estudi de l’escoliosi i la seva cirurgia, considerada de màxima complexitat. La societat, que en el seu origen reunia principalment a especialistes nord-americans, va anar ampliant el seu àmbit, integrant metges d’altres llocs del món fins que fa uns 20 anys, ha aconseguit una personalitat global. L’esperit d’aquesta societat mèdica és assegurar l’excel·lència i l’experiència de tots els seus membres pel que el procés d’admissió dura 3 anys, en els que es requereix realitzar un volum significatiu d’intervencions els resultats de les quals i les seves possibles complicacions s’han de notificar abans de poder ser admès. El resultat d’aquest selectiu procés és que la societat reuneix als especialistes més experts del món.  

El Dr. Pellisé és membre actiu des de fa 12 anys; al 2018 se’l va convidar a formar part del Board of Directors com a conseller (Director at Large); i al 2020 va ser nomenat Secretari de l’organització. És el primer especialista no nord-americà que arriba a aquesta posició.

La producció científica del Dr. Pellisé compta amb més de 150 publicacions indexades, havent participat en multitud de projectes d’investigació nacionals i internacionals.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.