El Dr. Israel Molina rep la Creu de l’Ordre del Mèrit Civil pels projectes de cooperació internacional amb el sistema sanitari públic d’Angola

Des del 2007, diversos serveis de l’Hospital i desenes de professionals de Vall d’Hebron han viatjat al país africà per aplicar models d’assistència i de recerca. Aquests projectes han servit per obtenir dades sobre els principals problemes de salut de la població, com ara la malària, les parasitosis intestinals o la tuberculosi.

17/12/2019

El Dr. Israel Molina, del Servei de Malalties Infeccioses, ha rebut aquest dilluns la Creu de l’Ordre del Mèrit Civil per una trajectòria de dotze anys de col·laboració amb el sistema sanitari públic d’Angola. Des del 2007, diversos serveis de l’Hospital i desenes de professionals de Vall d’Hebron han viatjat al país africà per aplicar models d’assistència i de recerca. Aquests projectes han servit per obtenir dades sobre els principals problemes de salut de la població, com ara la malària, les parasitosis intestinals o la tuberculosi. Tot plegat en coordinació amb el govern d’Angola, que compta sempre amb l’assessorament de professionals de Vall d’Hebron a l’hora de plantejar les estratègies públiques de salut.

La sala d’actes de l’Hospital General ha estat l’escenari de l’entrega de la condecoració, que atorga el Ministeri espanyol d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació. “El premi és un reconeixement a tota la feina que Vall d’Hebron du a terme a Angola des del 2007”, ha volgut remarcar el Dr. Israel Molina. Per la seva banda, el Dr. Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses, ha dit que “és un motiu de gran orgull que aquest projecte de cooperació hagi arribat a aquest punt de desenvolupament gràcies als diferents serveis i direccions de Vall d’Hebron, a l’Institut Català de la Salut (ICS) i al mecenatge de la societat civil.” A l’acte també hi han assistit el gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. Albert Salazar, i el director gerent de l’ICS, el Dr. Josep Maria Argimon.

Els serveis de Vall d’Hebron que han col·laborat amb el sistema públic d’Angola al llarg d’aquests dotze anys són Malalties Infeccioses, Microbiologia, Medicina Preventiva i Epidemiologia, Pediatria, Ginecologia, Obstetrícia, Psiquiatria i recentment Medicina Interna i Hepatologia.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.