El Dr. Ricard Ferrer és nomenat editor associat a la prestigiosa revista Intensive Care Medicine

El cap del grup de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR formarà part de l’equip que avalua els articles científics que rep aquesta revista, la millor a escala mundial dedicada en exclusiva a la medicina intensiva.

12/06/2023

El Dr. Ricard Ferrer, cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del grup de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenat editor associat a la revista Intensive Care Medicine. La publicació, que compta amb un factor d’impacte de 41,787 i que rep més de 5 milions de descàrregues d’articles l’any, és considerada la millor revista mundial dedicada en exclusiva a la medicina intensiva.

Intensive Care Medicine és la revista oficial de la Societat Europea de Medicina Intensiva, la qual inclou els últims coneixements en medicina intensiva, amb articles sobre els últims resultats en aquest camp. Com a part de l’equip d’editors, el Dr. Ferrer participarà en la revisió dels manuscrits que els investigadors i investigadores envien i seleccionen els que siguin adequats per a la revista, tenint en compte les revisions per parells de cada article. “Ser anomenat editor és una responsabilitat important. Com a tal, treballaré per intentar millorar la recerca en cures intensives i assegurar-ne la millor qualitat en allò que es publica”, afirma el Dr. Ferrer.

Dr. Ricard Ferrer té àmplia experiència en l’assistència i recerca en els camps de la sèpsia i les infeccions greus. A més, té un especial interès en l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de la medicina. Mostra d’això és la publicació d’articles originals i articles de revisió en revistes indexades d’alt impacte i la participació en la redacció de capítols de llibres en aquest àmbit. En els últims anys, també destaca la seva activitat en la revisió per parells de nous articles a la revista Intensive Care Medicine, la qual cosa ha afavorit el seu nomenament com a editor associat.

El Dr. Ferrer ocupa també diversos càrrecs en societats internacionals de medicina intensiva. Per exemple, és tresorer de la Societat Europea de Medicina Intensiva (ESICM) i membre del consell de la Federació Mundial de Medicina Intensiva (WFICC).

"Treballaré per intentar millorar la recerca en cures intensives i assegurar-ne la millor qualitat en allò que es publica”, afirma el Dr. Ferrer.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.