El VHIR recolza la investigació científica africana junt la Fundació Mujeres por África

El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) participa en la tercera edició del programa “Ellas Investigan” que impulsa la Fundació Mujeres por África (FMxA). Aquesta fundació, creada l'any 2012 per María Teresa Fernández de la Vega, exvicepresidenta del govern espanyol, té com a objectiu contribuir a l'apoderament de les dones com a actors fonamentals pel desenvolupament del continent africà.

26/07/2017

El VHIR és un dels deu centres que participen en l'edició d'aquest any, dels que només dos són instituts d'investigació associats a hospitals: VHIR i Biocruces de Bilbao. Cadascun d'ells acollirà una candidata que durant sis mesos realitzarà un projecte d'investigació dins d'una de les següents àrees: salut, agricultura i seguretat alimentaria; aigua, energia i canvi climàtic; matemàtiques i ciències econòmiques.

El VHIR ofereix la possibilitat d'escollir entre tres línies de treball emmarcades a l'àrea de salut: el grup d'investigació en Medicina Materna i Fetal dins del departament d'Obstetrícia que dirigeix la Dra. Elena Carreras; la línia de Salut Internacional i Medicina Tropical dirigit pel Dr. Israel Molina dins del grup de malalties infeccioses, i totes les línies d'investigació relacionades amb la Pediatria.

Segons el Dr. Joan Comella, director del VHIR, per Vall d'Hebron formar part d'aquest projecte significa "que a través de l'excel·lència de la nostra investigació identifiquem i apliquem noves solucions als problemes de salut de la societat i contribuïm a estendre-les per tot el món. D'aquí la nostra immensa satisfacció de saber que, arran de la seva estança a Vall d'Hebron, aquestes dones investigadores contribuiran a millorar la salut dels seus països i a transformar el futur del nostre veí, el continent africà".

 

Investigació en Medicina Materna i Fetal

La candidata que s'uneixi a aquesta línia podrà treballar en la creació de sinergies entre investigació bàsica i clínica i establir les bases preclíniques de malalties congènites i complicacions durant l'embaràs, a més d'estudiar l'impacte d'aquestes complicacions en la salut de la mare i el nen a llarg termini.

Aquest treball es realitzarà en el context de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron, que a més de ser el més gran d'Espanya, es considera un centre de referència en el seu camp i està acreditat pel Consell Europeu i el Col·legi d'Obstetrícia i Ginecologia (EBCOG) i l'Associació Europea de medicina Perinatal (EAPM).

 

Investigació en Salut Internacional i Medicina Tropical

Aquesta línia de treball se centrarà a promoure assistència especialitzada a pacients de malalties tropicals i promoure el desenvolupament de la salut comunitària, implementant estratègies de salut pública que millorin l'accessibilitat a una sanitat de qualitat a tota la població.

 

Investigació en Pediatria

La candidata podrà desenvolupar el seu projecte dins d'un dels quatre grups d'investigació en pediatria del VHIR: Creixement i Desenvolupament; Bioingenieria, Teràpia Cel·lular i Cirurgia en Malformacions Congènites; Neurologia Pediàtrica i Investigació Traslacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència.

De nou, el projecte s'emmarcarà dins de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron, líder a Espanya en el tractament de patologies pediàtriques complexes.

 

"Ellas Investigan"

La finalitat d'aquest programa és promoure el lideratge de les dones africanes dins de la comunitat científica i tecnològica internacional i a la vegada implementar la capacitat dels centres d'investigació d'acollida al seu país d'origen. Així mateix, "Ellas Investigan" també fomenta que les dones juguin un paper fonamental en la transferència del coneixement científic i tecnològic en la creació de productes i serveis que puguin contribuir al desenvolupament social i econòmic d'Àfrica.

Un Comitè Científic, format per prestigioses personalitats estatals, africanes i nord-americanes, entre les quals es troba el Dr. Joan Comella, es farà càrrec del procés de selecció. Per escollir a les participants es valorarà tant la trajectòria investigadora de la candidata com el potencial innovador del projecte i el seu impacte social i econòmic- També es valorarà el pla de comunicació elaborat per la candidata per disseminar els resultats del projecte.

Les candidates deuen ser dones de nacionalitat d'algun país africà, amb un bon domini de l'anglès i una sòlida carrera científica i acadèmica, sent imprescindible tenir un doctorat i haver dirigit un grup d'investigació.

Les sol·licituds poden presentar-se fins al 20 de setembre en la web de la Fundación Mujeres por África i la seleccionada podrà incorporar-se al VHIR el gener del 2018.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.