Els nens d'Osona disposen d'un nou servei de cardiologia pediàtrica gràcies a Vall d'Hebron

El Consorci Hospitalari de Vic posa en marxa un nou servei, en col·laboració amb l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, perquè els pacients pediàtrics amb cardiopatia puguin ser atesos a l'Hospital Universitari de Vic. El Dr. Ferran Rosés de Vall d'Hebron oferirà les visites presencials.

30/08/2017

Des d’aquest estiu, els infants amb malalties cardiovasculars no s’hauran de desplaçar a Barcelona per ser visitats per un especialista: al mateix Hospital Universitari de Vic podran rebre una valoració global, diagnòstic i seguiment mèdic part d’un dels cardiòlegs pediàtrics de referència de l’estat. Al capdavant de la nova consulta hi ha l’actual cap clínic de Cardiologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el doctor vigatà Ferran Rosés.

 

Apropar l’especialista per a una atenció integral del pacient

El nou servei de Cardiologia Pediàtrica del CHV té com objectiu oferir una atenció integral, completa i personalitzada segons les necessitats de cada pacient. "Amb aquest model, l'expertesa se centralitza en els professionals, que són ells qui es desplacen a on hi ha el pacient. No és una qüestió d'economia, sinó de coneixement", comenta el Dr. Rosés.

La col·laboració amb el centre de referència de Barcelona permet oferir diferents nivells d’assistència segons cada situació. "És un model d'atenció integral centrat en el pacient i tot i que som dos hospitals diferents, en aquest cas, l'atenció que oferim és única", afirma l'especialista.

Per a l’estudi i seguiment de casos, el Dr. Ferran Rosés oferirà les visites presencials, tant a Consultes Externes com als pacients hospitalitzats que ho requereixin. Davant de situacions urgents o de gravetat, es disposarà d’un telèfon de consulta directa que permetrà contactar ràpidament amb els especialistes de Vall d’Hebron. Per a casos d’alta complexitat, s’habilitarà un circuit preferent de derivació a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

 

Un gran benefici per a centenars de nens d’Osona

Cada any, prop de 200 infants de la comarca requereixen l’atenció d’un Servei de Cardiologia Pediàtrica. Els nens osonencs amb cardiopaties congènites o amb problemes del cor que fins ara es derivaven a un hospital de tercer nivell de Barcelona, ara ja es podran atendre a l’Hospital Universitari de Vic.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.