Els nens i nenes de les tres escoles de la Fundació Collserola omplen l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron de somriures i desitjos per Nadal

Els alumnes de les tres escoles de la Fundació Collserola –l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Barcelona; l’escola Avenç de Sant Cugat del Vallès i l’escola Ramon Fuster de Bellaterra– han ajudat a decorar l’Hospital Infantil amb motiu de Nadal.

21/12/2022

L'escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, a través del projecte "SOMRIC AMB TU" ha omplert enguany l'Hospital Infantil de somriures, gràcies a unes decoracions fetes a mà pel seu alumnat d'infantil de l'escola de Sarrià i la de Tibidabo, a més del de primària, consistents en estels vermells i imatges de nens somrient, que guarniran el Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica. "Nadal sempre està present a Vall d'Hebron. Professionals, famílies, voluntaris i associacions ho fan possible. Aquest any repetim l'experiència i, tenim la sort de comptar amb els guarniments fets a mà pels alumnes de les escoles de la Fundació Collserola i que, ben segur, dibuixaran un somriure en altres infants i adolescents que han d'estar ingressats a l'Hospital Infantil en aquestes dates", exposa la Marina Martínez, cap d'Unitat d'Atenció Ciutadana de l'Hospital Infantil i de la Dona.

La iniciativa va néixer l'any passat, quan els companys i companyes de l'Ànnia i la Martina, pacients oncològiques de Vall d'Hebron i alumnes de l'escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia que aleshores tenien set i deu anys, van ajudar-les a complir el seu desig de convertir els passadissos de l'Hospital Infantil en el quadre la Nit Estelada, de Vincent van Gogh, gràcies als estels de paper que van fer ells mateixos.

Aquest Nadal repeteixen l'experiència, a la qual s'han sumat les altres dues escoles de la Fundació Collserola, l'Escola Ramon Fuster de Bellaterra i l'Escola Avenç de Sant Cugat on l'alumnat d'Infantil i Primària ha elaborat els ornaments del projecte "UN DESIG PER TU", consistents en troncs de fusta pintats on hi han enganxat boles de paper simulant el vesc, que decoraran les plantes no oncològiques de l'Hospital Infantil. "Mantenir vives tradicions i celebracions com Nadal durant l'estada a l'Hospital contribueix al benestar emocional dels nens i nenes ingressats a Vall d'Hebron i els aporten experiències positives que proporcionen moments de felicitat per a ells i les seves famílies, i això juga a favor de la recuperació", destaca María Ángeles Aceituno, Adjunta a la Direcció d'Infermeria i responsable de l'Hospitalització i Atenció Pediàtrica de l'Hospital Infantil.

Per la seva banda, Lutxi Almodóvar, directora general de la Fundació Collserola, remarca la importància de la col·laboració entre entitats "i molt especialment amb organitzacions com aquesta en què una entitat educativa i una de sanitària treballen conjuntament per contribuir a fer més amable l'estada als nens i nenes ingressats aquests dies que sempre són especials. Que puguin respirar Nadal dins de l'hospital els facilita l'estada i normalitza d'alguna manera la seva situació".

També destaca que, "per al nostre alumnat, fer-lo partícip de diferents realitats, i que les tinguin presents, els ajuda a ser conscients de la seva pròpia, a donar valor a la dels altres, a empatitzar-hi alhora que els ajuda a construir un sentiment de comunitat que els serà imprescindible en el futur".

Finalment, en nom de la Fundació Collserola, Lutxi Almodóvar agraeix "l'interès, la possibilitat i les facilitats de l'equip de professionals de l'hospital Vall d'Hebron no només per donar-nos l'oportunitat de repetir l'experiència de l'any passat sinó d'eixamplar les nostres col·laboracions i permetre'ns participar de la vida de l'hospital al llarg de l'any amb diferents propostes que ens seran de molta utilitat i profit per ambdues institucions".

La iniciativa va néixer l'any passat, quan els companys i companyes de l'Ànnia i la Martina, pacients oncològiques de Vall d'Hebron i alumnes de l'escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia. 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.