Dr. Lucas Moreno

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Oncologia i Hematologia Pediàtrica

Director clínic

Sóc metge especialitzat en càncer pediàtric. Lidero el Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica de la Vall d'Hebron des de 2019, amb un gran equip dedicat a donar la millor atenció i cures als nostres pacients i les seves famílies, i unitats que són referència nacional i internacional. El meu objectiu és aconseguir millorar el tractament del càncer perquè no hi hagi nens i adolescents que morin per càncer, i que els supervivents puguin viure una vida completa i lliure de seqüeles.

Currículum

El Dr Lucas Moreno acaba de traslladar-se a Barcelona per dirigir el Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l'Hospital Vall d'Hebron. Ha dedicat la seva carrera al desenvolupament de fàrmacs contra el càncer infantil. El seu principal interès és el neuroblastoma, una de les formes més agressives de càncer infantil.

Després de tornar de Londres, on va treballar al Royal Marsden Hospital de 2008 a 2012, va crear i va dirigir la Unitat d'Assaigs Clínics a l'Hospital Niño Jesús (Madrid) que va esdevenir una unitat d'assajos líder en l'àmbit nacional i internacional.

És un expert en neuroblastoma i desenvolupament de fàrmacs a Europa i treballa per a xarxes internacionals com SIOPEN (siopen.net) i ITCC (itcc-consortium.org). Dirigeix l'assaig clinic BEACON-Neuroblastoma obert en 10 països europeus per neuroblastoma en recaiguda o refractari. Ha estat investigador principal de més de 30 assaigs clínics i és coautor de més de 60 publicacions internacionals.
Proporciona consultes de segona opinió per a nens i adolescents amb càncers en recaiguda o refractaris a nivell nacional i internacional per a facilitar l'accés a assaigs clínics de noves teràpies.

És un entusiasta partidari d'incorporar la veu del pacient i els pares en la investigació i la pràctica clínica i ha començat diversos projectes sobre qualitat de vida, qualitat de l'atenció, efectes tardans i patient reported outcomes. La seva reunió favorita de l'any és la Solving Kids' Cancer Parent Conference gràcies a l'excel•lent interacció i convivència entre investigadors, metges i pares.
Lucas Moreno

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Oncologia i Hematologia Pediàtrica

Director clínic

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Càncer i malalties hematològiques infantils

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.