Els pacients ingressats a Vall d’Hebron han rebut gairebé 2.000 roses solidàries gràcies a una iniciativa conjunta de Vall d’Hebron i FGC

El passat 17 d'abril, es van distribuir targetes en forma de roses entre els passatgers de la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els passatgers van escriure missatges en aquestes roses, que s'han lliurat durant la Diada de Sant Jordi als pacients ingressats a Vall d’Hebron. L'elevat nombre de roses és una mostra de l'esperit de solidaritat de la ciutadania, que ha estat fonamental en l'èxit de la campanya. 

22/04/2018

Vall d’Hebron i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han col·laborat per un Sant Jordi molt especial. El dia 17 d'abril, voluntaris de Vall d’Hebron, FGC i Papallassos van repartir targetes en forma de roses entre els passatgers de la línia Barcelona-Vallès. Els passatgers van escriure missatges per als pacients ingressats a Vall d’Hebron. Avui, Diada de Sant Jordi, els pacients han rebut les roses a l'hospital. En total, s'han repartit quasi 2.000 roses entre els pacients, que han gaudit d'una Diada de Sant Jordi molt emotiva gràcies a l'esperit de solidaritat de la ciutadania. Una iniciativa que no hagués estat possible sense l'ajuda dels més de trenta voluntaris que van dedicar la jornada del dia 17 a explicar aquesta acció als passatgers d’FGC, lliurar-los les roses i recollir-les. 

“… com Sant Jordi va derrotar al Drac, tu derrotaràs la malaltia”

Missatges d'ànim, de superació, d'alegria; testimonis de persones que han superat una malaltia; dibuixos per als més petits; missatges en diferents idiomes… han omplert d'afecte i energia les roses tan especials que han rebut els pacients de l'Hospital. Per exemple, Xavi, pacient adolescent, ha rebut la rosa de mans del Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, i el Sr. Enric Ticó, president d’FGC. “Et parlo des d'una depressió que ni jo mateix entenc. Però avui, Sant Jordi, és un dia per deixar de costat els obstacles que la vida et posa i gaudir de l'amor, les flors i la lectura”, ha llegit Xavi en veu alta.

Altres missatges escrits en les gairebé 2.000 roses lliurades mostren l'emotivitat amb la qual van viure aquesta iniciativa els passatgers de Ferrocarrils: “Avui és un dia especial també per a tu (…) Avui fa quatre anys jo també vaig rebre les meves roses a l'hospital perquè em van operar del genoll (…) tot anirà bé”; “Si bé no sé a qui arribarà la meva rosa, espero que et recuperis ràpid i que el proper Sant Jordi puguis ser tu qui escrigui un missatge a algú que estigui malalt”; “Molts ànims en aquest Sant Jordi, que tal com Sant Jordi va derrotar al Drac, tu derrotaràs la malaltia i tornaràs a florir com la millor de les roses”; Missatges, a més, que han arribat als pacients de Vall d’Hebron en diversos idiomes: català, castellà, anglès, xinès, àrab, italià…

El Dr. Vicenç Martínez ha destacat que aquesta acció posa de manifest “l’aposta per la humanització que hem realitzat a Vall d’Hebron per millorar l’estada dels pacients. I ens semblava que la Diada de Sant Jordi era una jornada idònia per dur a terme una iniciativa d'aquest tipus gràcies a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya”. Per la seva banda, el Sr. Enric Ticó, president d’FGC, s'ha mostrat satisfet amb el fet “que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya hagi participat d'una acció solidària com aquesta de la mà de Vall d’Hebron en una data tan assenyalada”. 

Una Diada de Sant Jordi per impulsar la campanya “Amb tu, com a casa”

Durant aquest Sant Jordi, Vall d’Hebron ha volgut donar un impuls a la campanya “Amb tu, com a casa”, que té com a objectiu recaptar 880.000 euros per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada a l’Hospital. El projecte contribuirà a situar el nounat i la seva família al centre de l'atenció assistencial i potenciarà al Servei de Neonatologia com a referent internacional a través de l'assistència i la recerca. Per això, durant la jornada del 17 d'abril es va informar els passatgers d’FGC de l'existència d'aquesta campanya. Així mateix, tots els beneficis que es derivin de la venda de roses durant Sant Jordi en les diferents parades del Campus Vall d’Hebron aniran destinats a aquesta campanya. 

El nou centre posarà a la disposició dels pares habitacions familiars d'ús exclusiu, amb tot l'equipament necessari perquè es puguin formar en l'atenció a les necessitats dels seus fills i fer-se càrrec de la seva cura. Es crearan habitacions pensades perquè mares, pares i fills se sentin còmodes, com a casa. A més, l’espai disposarà de zones de treball i de descans per a professionals i familiars. Aquest nou model d’atenció, que potencia la funció de la família i facilita el seu rol al cuidador, es podrà aplicar a tots aquells nounats que hagin superat l'etapa més crítica de l'ingrés.

Projecte Estratègic d'Humanització de Vall d’Hebron

Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus compta amb un Projecte Estratègic d'Humanització per rebaixar l'estrès dels pacients i afavorir la seva recuperació. Per això, Vall d’Hebron promou, impulsa i participa en activitats i projectes dirigits a fer que l’estada dels pacients sigui més agradable. El Campus es proposa respondre a les necessitats del pacient, al moment. Amb edificis energèticament eficients i un entorn favorable a la curació. És el que es denomina healing environment.

Factors com la bona climatització i aïllament de les instal·lacions, els espais verds, una senyalització adequada o l’ús de llum natural són claus en el disseny d'un hospital. Per això a Vall d’Hebron s’han engegat iniciatives com el nou Servei de Neurologia, amb espais pintats de colors suaus i relaxants, llums que es regulen en funció de les necessitats visuals dels pacients i climatització controlada per ordinador.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.