S’apropa un Sant Jordi ple de roses triplement solidàries per als pacients

Les roses tenen un valor de 8€ que es destinarà a projectes d'humanització i innovació, a projectes de recerca i a l’entitat que ha elaborat les roses: El Lloc de la Dona, creada per ajudar dones que viuen en situació d’exclusió social.

03/04/2023

Un any més, a Vall d’Hebron volem celebrar aquesta diada tan especial fent que els pacients que estiguin ingressats durant el cap de setmana de Sant Jordi i els que acudeixin a l’Hospital de Dia rebin una rosa. Perquè encara que pugui semblar només un petit detall, una única rosa pot arribar a alegrar el dia d'un pacient de l’Hospital. Per això, impulsem un cop més l’acció #CadaPacientUnaRosa en què es demana a tota la ciutadania que regali roses solidàries de Vall d’Hebron a pacients mitjançant aquesta web feta per a l’ocasió. A més, aquestes roses són molt especials perquè són triplement solidàries. Cada rosa té un valor de 8€ que es transforma en: projectes d'humanització i innovació que impacten de forma positiva en el benestar emocional dels pacients i que converteixen l’Hospital en un lloc més agradable per a pacients i familiars; i projectes d'investigació biomèdica que ajuden a trobar solucions a malalties que actualment no tenen cura i milloren tractaments actuals. A més, totes les roses han estat elaborades a mà, una per una, al taller Dona Kolors per part de membres de l’entitat El Lloc de la Dona, creada per ajudar dones que viuen en situació d’exclusió social. Aquest és el tercer any que les dones d’aquesta entitat elaboren les roses que s’entreguen als i les pacients de Vall d’Hebron el dia de Sant Jordi.

Els obsequis de Sant Jordi, una sorpresa amb l’esmorzar per a les persones ingressades

Properament, voluntaris prepararan uns sobres dissenyats per la Direcció de Comunicació, Estratègia Corporativa i Atenció Ciutadana del Campus que s’entregaran als i a les pacients ingressats juntament amb l’esmorzar i que contenen diversos materials: l’esmentada rosa triplement solidària, un post-it en forma de cor, un llibre donat per CePSE (Central de Préstec i Serveis Especials de Biblioteques de Catalunya) i un punt de llibre dissenyat per la mateixa Direcció. Pel que fa als post-its, estan pensats perquè els i les pacients puguin escriure un agraïment per al personal sanitari. Els podran escriure amb la tija de la rosa amb cor que rebran, ja que és un llapis. Després, cada pacient enganxarà el post-it a la porta de la seva habitació perquè el personal ho pugui llegir.

Les associacions de pacients també se sumen al Sant Jordi a Vall d’Hebron

Com cada any, durant el cap de setmana de Sant Jordi al Campus comptarem amb diferents paradetes d’associacions de pacients. És el cas de l’associació Ilunion, que posarà una paradeta de llibres al vestíbul de l’Hospital General (dies 20 i 21 d’abril); l’associació Kreamics tindrà una paradeta de llibres i de diferents articles seus davant de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats (21 d’abril), i a la plaça Messi el dia 21 hi haurà paradetes de llibres i roses de la Fundació Ronald McDonald i les associacions AFANOC i AACIC.

A més, com ja és tradició, el Cemcat (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya) celebrarà Sant Jordi sortint al carrer just a l’exterior del seu edifici, el número 8 del Campus, amb una paradeta de roses que donen visibilitat a Art-teràpia, el projecte creatiu que duen a terme persones que viuen amb esclerosi múltiple. Aquesta activitat està integrada en el programa de neurorehabilitació del Cemcat que, relacionat amb la malaltia, té beneficis pel que fa a les capacitats de cognició, sociabilitat i estat d’ànim de les persones amb esclerosi múltiple.

Totes les roses han estat elaborades a mà, una per una, al taller Dona Kolors per part de membres de l’entitat El Lloc de la Dona

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.