‘Els vuit mil estels de l’Ànnia’, la història de superació d’una pacient oncològica de Vall d’Hebron

‘Els 8.000 estels de l’Ànnia’ és una emotiva història escrita per Meritxell Margarit, amb il·lustracions de Txell Darné i pròleg a càrrec de l’atleta Kílian Jornet.

15/02/2024

Pujar l’Everest amb una colla d’amics: és l’al·legoria de la lluita contra el càncer de l’Ànnia, una pacient oncològica de Vall d’Hebron que en l’actualitat té nou anys i ha volgut plasmar la seva experiència en el conte Els vuit mil estels de l’Ànnia (Editorial Tramuntana), que ha presentat avui a l’FNAC de l’Illa Diagonal de Barcelona amb motiu del Dia Mundial del Càncer Infantil. Part dels beneficis obtinguts amb la venda d’aquest conte solidari es destinaran a la recerca i divulgació sobre el càncer infantil del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), en concret al projecte ‘Immunoteràpia personalitzada en la lluita contra el càncer cerebral infantil: estudi de nivells d’antígens en teràpies combinades’, liderat pel Dr. Miguel Segura, investigador principal del grup de Càncer i malalties hematològiques infantils del VHIR i cap del laboratori de tumors neurals; i la Dra. Anna Llort, del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del VHIR.

Els 8.000 estels de l’Ànnia’ és una emotiva història escrita per Meritxell Margarit, amb il·lustracions de Txell Darné i pròleg a càrrec de l’atleta Kílian Jornet, qui no va dubtar a involucrar-se en aquest conte per ajudar a incloure elements narratius que lligaven la hipotètica aventura muntanyenca amb el procés de la malaltia. El relat es basa en la història real de l’Ànnia, que amb només sis anys va ser diagnosticada d’un tumor cerebral i va requerir una operació d’urgència.

La història de l’Annia transcendeix de les pàgines del conte per convertir-se en una iniciativa educativa i solidària. L’Ànnia i els seus companys de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia ja van convertir al Nadal de 2021 l’Hospital Infantil en el quadre Nit Estelada, de Vincent van Gogh, gràcies a 8.000 estels que van confeccionar entre tots els nens i nenes per guarnir l’hospital durant les festes. Des d’aleshores, han mantingut la tradició de contribuir a decorar l’Hospital Infantil amb les seves manualitats com a projecte educatiu del centre coincidint amb el Nadal.

L’Ànnia i els seus companys de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia ja van convertir al Nadal de 2021 l’Hospital Infantil en el quadre Nit Estelada, de Vincent van Gogh

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.